Вино з чипсами: сомельє сказав, які смаки можна поєднувати

Вино з чипсами: сомельє сказав, які смаки можна поєднувати

Останнім часом поціновувачі вишуканих напоїв все частіше відкривають нові смаки під час поєднання келиха вина з фасфудом.

Сомельє Рорі Андерсон поділився своїми порадами, які допоможуть вам уникнути помилок і знайти ідеальне поєднання для будь-якого випадку.

Шампанське та оригінальний смак чіпсів: Поєднання, укладене на небесах. Простота і складність зустрічаються в класичному поєднанні солі та хрусткий кислинки.

Рислінг та чіпси зі смаком солі з оцту: Висока кислотність та цитрусовий характер Рислінгу дозволяють приборкати складний смак оцту.

Шардоне та чіпси зі смаком сметани з цибулею: Комбінація, що підкреслює вершковий та маслянистий характер Шардоне. Ноти тропічних та кислих фруктів чудово контрастують із картоплею фрі.

Provence Rosé та чіпси зі смаком креветкового коктейлю: Ідеальне поєднання солодощі, пікантності та обволікання, що вимагає ніжного рожевого відтінку з ніжними тонами червоних ягід, цитрусових та квіткових нот.

Гренаш Розе та чіпси зі смаком тайського чилі: Фруктові ноти рожевого вина приборкують жар та пряність картоплі фрі, а нотки танінів визначають смак напою.

Піно Нуар та чіпси зі смаком солодкої картоплі: Ідеальне поєднання фруктових нот та землистих відчуттів: воно посилює насолоду солодкої картоплі та врівноважує симфонію смаків.

Мальбек та чіпси зі смаком барбекю: Нотка чорних фруктів, какао та спецій зустрічаються у м'ясистому та ефектному поєднанні.

"Вино і картопля фрі - це доступна версія класичного поєднання вина і сиру. Хоча обидва вони визнані приємними, перше підкреслює тони вина і є більш універсальним у різних поєднаннях. Це робить його ідеальним для багатьох випадків, чи то дружня вечірка, чи то стильний світський захід. Причина, через яку ця комбінація працює, полягає в тому, що солоний смак і хрустка текстура картоплі фрі допомагають виявити фруктові ноти, що натякають на вино", - говорить шотландський сомельє.

Водночас жир картоплі фрі пом'якшує кислотність вина, а картопля посилює складність дріжджів, присутніх у вині, забезпечуючи більш приємні відчуття для смакових рецепторів, додав сомельє.



Загрузка...