Як приготувати соковиті ребра з овочами: рецепт, який підкорить серця гостей
Святковий стіл завжди хочеться прикрасити стравою, яка вразить усіх своєю презентацією, ароматом і неповторним смаком.
Запечені ребра з овочами за рецептом суперфіналістки Мастершеф Ольги Рябенко - саме такий варіант.
"Ця страва справжнє свято для любителів соковитого м'яса та ароматних овочів. Ребра виходять настільки ніжними, що буквально тануть у роті, а овочі насичуються соками м'яса й прянощами, створюючи ідеальний гарнір. Спробуйте, і ця страва стане вашою улюбленою", - каже Ольга Рябенко.
Запечені ребра з овочами
Інгредієнти:
Ребра свинячі - 1-1,5 кг;
Картопля - 600 г;
Цибуля - 1 шт;
Перець солодкий - 1 шт;
Маринад:
Часник - 3-4 зубчика;
Олія - 150 мл;
Соєвий соус - 60 мл;
Мед - 1 ст.л;
Спеції для мʼяса - 1 ст.л;
Паприка копчена - 1 ст.л.
Як приготувати
Змішати всі інгредієнти для маринаду.
Ребра залити маринадом і залишити маринуватися на 2 години або на ніч.
Картоплю почистити та нарізати кубиком.
Нарізати перець та цибулю.
Ребра викласти в круглу форму і закріпити шпажками.
Овочі викласти в маринад де було мʼясо та ретельно змішати. Викласти всередину мʼяса.
Накрити фольгою та запікати при 180* 2 години.
Відкрити фольгу, змастити знову маринадом і запікати ще при 210* 20 хвилин до золотавого кольору.
Мандарини створюють особливий настрій і дарують неймовірний аромат під час зимових свят.
Щоб здивувати гостей і додати яскравого акценту до різдвяного чи новорічного столу, спробуйте приготувати десерти з цим соковитим фруктом. Від ніжного крему до вишуканого торта - мандарини стануть головною родзинкою застілля. Gazeta.ua пропонує три десерти з мандаринами, які варто приготувати на свята. Вони підкорять своїм виглядом та смаком.