Збагатить стіл у Святвечір: як приготувати універсальну грибну підливу
На різдвяному столі має бути 12 страв. Серед них можна поставити чудову грибну підливу, яку вважають окремою стравою.
Насичений аромат заполонить квартиру за лічені хвилини, а на приготування страви вам знадобиться не більше пів години, пише shuba.
Якщо хочете подати до столу у Святвечір, не використовуйте сметану та вершкове масло. Достатньо буде олії.
Інгредієнти
Печериці - 200 г
Масло вершкове 73% - 70 г
Борошно пшеничне - 50 г
Цибуля - 1 шт.
Сметана - 2-3 ст. л.
Петрушка, гілочка - за смаком
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Вода - 150-200 г.
Як приготувати
Гриби помийте і наріжте соломкою. Цибулю почистьте та дрібно наріжте. Зелень петрушки помийте і також наріжте.
Розігрійте сковороду з 40 грамами вершкового масла, покладіть гриби, цибулю та петрушку, накрийте кришкою і тушкуйте 10 хвилин на маленькому вогні.
Зніміть кришку, додайте пшеничне борошно, перемішайте і трохи підсмажте.
Ретельно мішайте, додаючи воду, щоб не утворювались грудочки.
Посоліть, поперчіть, додайте сметану і протушкуйте ще 5 хвилин. Соус має вийти густим і однорідним.
Перед подачею налийте соус в соусник і подавайте гарячим.