Збагатить стіл у Святвечір: як приготувати універсальну грибну підливу

Збагатить стіл у Святвечір: як приготувати універсальну грибну підливу

На різдвяному столі має бути 12 страв. Серед них можна поставити чудову грибну підливу, яку вважають окремою стравою.

Насичений аромат заполонить квартиру за лічені хвилини, а на приготування страви вам знадобиться не більше пів години, пише shuba.

Якщо хочете подати до столу у Святвечір, не використовуйте сметану та вершкове масло. Достатньо буде олії.

Інгредієнти

Печериці - 200 г

Масло вершкове 73% - 70 г

Борошно пшеничне - 50 г

Цибуля - 1 шт.

Сметана - 2-3 ст. л.

Петрушка, гілочка - за смаком

Сіль - за смаком

Перець чорний мелений - за смаком

Вода - 150-200 г.

Як приготувати

Гриби помийте і наріжте соломкою. Цибулю почистьте та дрібно наріжте. Зелень петрушки помийте і також наріжте.

Розігрійте сковороду з 40 грамами вершкового масла, покладіть гриби, цибулю та петрушку, накрийте кришкою і тушкуйте 10 хвилин на маленькому вогні.

Зніміть кришку, додайте пшеничне борошно, перемішайте і трохи підсмажте.

Ретельно мішайте, додаючи воду, щоб не утворювались грудочки.

Посоліть, поперчіть, додайте сметану і протушкуйте ще 5 хвилин. Соус має вийти густим і однорідним.

Перед подачею налийте соус в соусник і подавайте гарячим.



Загрузка...