Ситний сніданок за іспанським рецептом: який секретний інгредієнт додати, щоб не зголодніти до вечора

Ситний сніданок за іспанським рецептом: який секретний інгредієнт додати, щоб не зголодніти до вечора

Іспанський омлет захоплює простотою приготування та насиченим смаком. Він відрізняється від звичного додаванням картоплі, яка робить його ситним і поживним.

З кількох простих інгредієнтів можна створити справжній кулінарний шедевр, який ідеально підходить для сніданку, обіду чи навіть перекусу.

Омлет по-іспанськи

Інгредієнти:

Картопля - 500 г

Сир (твердий) - 150 г

Ковбаса або шинка - 200 г

Солодкий перець - 1 шт.

Цибуля - 1 шт.

Часник - 3 зубчики

Яйця - 8 шт.

Сметана - 200 г

Сіль і перець - за смаком

Вершкове масло - для змащування форми

Як приготувати

Очистіть 500 г картоплі від шкірки і наріжте тонкими кружальцями товщиною приблизно 0,5 см. Відваріть протягом 6 хвилин після закипання. Картопля має бути напівготовою.

Поки картопля вариться, підготуйте інші компоненти. Сир натріть на тертці. Наріжте кубиками ковбасу або шинку. Подрібніть солодкий перець, цибулю та часник.

На сковорідці розігрійте трохи олії й обсмажте овочі (цибулю, часник і перець) протягом 5 хвилин, поки вони не стануть м'якими й ароматними.

У великій мисці змішайте частково зварену картоплю, обсмажену овочеву суміш, ковбасу. Додайте сіль, перець і добре перемішайте.

В окремій ємності збийте 8 яєць з 200 г сметани і половиною натертого сиру. Ця суміш стане основою для заливки омлету.

Змастіть форму для запікання вершковим маслом. Викладіть у неї картопляно-ковбасну масу й рівномірно розподіліть. Залийте підготовленою яєчно-сметанною сумішшю.

Посипте омлет рештою натертого сиру. Помістіть форму в духовку, розігріту до 180 градусів, і запікайте протягом 30 хвилин.

Після запікання дістаньте омлет із духовки, дайте йому трохи охолонути та наріжте порційними шматочками. Подавайте з хрустким багетом або свіжим салатом.



Загрузка...