М'ясна закуска, яку завжди готую на Новий рік: улюблений сімейний рецепт(фото)
Святкові закуски розігрівають апетит перед основною стравою і доповнюють смак алкоголю. Ми назвали найсмачніші та найпростіші в приготуванні закуски на Новий рік 2025, які гарантовано вийдуть смачними.
- М'ясні рулетики в беконі
- Відварений яловичий язик
- Жульєн у тарталетках із куркою
- Паштет із курячої печінки
М'ясні рулетики в беконі
Інгредієнти:
- курка - 400 г;
- бекон - 100 г;
- сир - 50 г;
- олія - 1 стол. л.;
- сіль, перець, спеції за смаком.
М'ясо наріжте тонкими широкими шматками і відбийте з двох боків, посоліть і поперчіть. Сир натріть на крупній тертці. Кожну відбивну посипте сиром і скрутіть у тугі рулетики. Потім загорніть у скибочки бекону і закріпіть зубочистками, якщо закуска погано тримається.
Форму для запікання змастіть ложкою олії та викладіть всередину вироби. Запікайте курячі рулетики з сиром 20-25 хвилин за 180°.
Відварений яловичий язик
Інгредієнти:
- язик - 1 шт.;
- цибуля - 1 шт.;
- лавровий лист - 2 шт.;
- перець чорний горошок - 10 шт.;
- сіль за смаком.
Язик промийте під краном кілька разів, обріжте жир. Перекладіть у каструлю і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння, злийте рідину і залийте знову. Знову доведіть до кипіння і покладіть у бульйон цілу очищену цибулину. Варіть на невеликому вогні 3-4 години.
За півгодини до закінчення варіння, коли язик уже почав розм'якшуватися, додайте в каструлю лавровий лист і перець. Тоді ж і посоліть воду (не раніше, інакше страва вийде жорсткою). Готовий язик покладіть у холодну воду на 10 хвилин, після чого з нього легко зніметься шкірка. Наріжте порційними шматками та подавайте на стіл.
Жульєн у тарталетках із куркою
Інгредієнти:
- тарталетки готові - 6 шт.;
- курка - 300 г;
- гриби - 200 г;
- цибуля - 1 шт.;
- сметана - 250 г;
- сир - 100 г;
- олія - 1 стол. л.;
- сіль, перець, спеції, зелень за смаком.
Цибулю наріжте великими півкільцями та обсмажте на сковороді з олією 1-2 хвилини. Курку наріжте кубиком і додайте до овоча, смажте ще 5 хвилин. Помийте та наріжте пластинками гриби, викладіть у сковорідку та готуйте все разом 7 хвилин.
До обсмажених продуктів додайте тертий сир, рубану зелень і сметану. Посоліть і поперчіть за смаком. Викладіть начинку в кошики. Випікайте жульєн у тарталетках 15 хвилин за 180°.
Паштет із курячої печінки
Інгредієнти:
- куряча печінка - 1 кг;
- цибуля - 3 шт.;
- вершкове масло - 100 г;
- олія - 3 стол. л.;
- вершки 20% - 400 мл;
- молоко 3% - 500 мл;
- сіль, перець за смаком.
Печінку промийте та почистіть від плівок. Викладіть у велику миску і залийте молоком, щоб прибрати гіркоту. Цибулю почистіть і наріжте півкільцями. У пательні розігрійте олію та 30 г вершкового масла, викладіть цибулю та смажте 7-10 хвилин до м'якості.
Печінку наріжте кубиком і додайте до цибулі, смажте все разом на середньому вогні 20-25 хвилин, регулярно помішуючи. Зменшіть вогонь до мінімального, влийте вершки та тушкуйте страву 15 хвилин під кришкою. У самому кінці посоліть і поперчіть.
Подрібніть печінково-цибулеву суміш із рештою масла в м'ясорубці або блендері. Рекомендується під час подачі посипати закуску рубаними горіхами або ягодами.