М'ясна закуска, яку завжди готую на Новий рік: улюблений сімейний рецепт(фото)

М'ясна закуска, яку завжди готую на Новий рік: улюблений сімейний рецепт(фото)

Святкові закуски розігрівають апетит перед основною стравою і доповнюють смак алкоголю. Ми назвали найсмачніші та найпростіші в приготуванні закуски на Новий рік 2025, які гарантовано вийдуть смачними.

  • М'ясні рулетики в беконі
  • Відварений яловичий язик
  • Жульєн у тарталетках із куркою
  • Паштет із курячої печінки

М'ясні рулетики в беконі

Інгредієнти:

  • курка - 400 г;
  • бекон - 100 г;
  • сир - 50 г;
  • олія - 1 стол. л.;
  • сіль, перець, спеції за смаком.

М'ясо наріжте тонкими широкими шматками і відбийте з двох боків, посоліть і поперчіть. Сир натріть на крупній тертці. Кожну відбивну посипте сиром і скрутіть у тугі рулетики. Потім загорніть у скибочки бекону і закріпіть зубочистками, якщо закуска погано тримається.

Форму для запікання змастіть ложкою олії та викладіть всередину вироби. Запікайте курячі рулетики з сиром 20-25 хвилин за 180°.

Відварений яловичий язик

Інгредієнти:

  • язик - 1 шт.;
  • цибуля - 1 шт.;
  • лавровий лист - 2 шт.;
  • перець чорний горошок - 10 шт.;
  • сіль за смаком.

Язик промийте під краном кілька разів, обріжте жир. Перекладіть у каструлю і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння, злийте рідину і залийте знову. Знову доведіть до кипіння і покладіть у бульйон цілу очищену цибулину. Варіть на невеликому вогні 3-4 години.

За півгодини до закінчення варіння, коли язик уже почав розм'якшуватися, додайте в каструлю лавровий лист і перець. Тоді ж і посоліть воду (не раніше, інакше страва вийде жорсткою). Готовий язик покладіть у холодну воду на 10 хвилин, після чого з нього легко зніметься шкірка. Наріжте порційними шматками та подавайте на стіл.

Закуски з м'ясом на Новий рік 2025 / фото ua.depositphotos.com
Закуски з м'ясом на Новий рік 2025 / фото ua.depositphotos.com

Жульєн у тарталетках із куркою

Інгредієнти:

  • тарталетки готові - 6 шт.;
  • курка - 300 г;
  • гриби - 200 г;
  • цибуля - 1 шт.;
  • сметана - 250 г;
  • сир - 100 г;
  • олія - 1 стол. л.;
  • сіль, перець, спеції, зелень за смаком.

Цибулю наріжте великими півкільцями та обсмажте на сковороді з олією 1-2 хвилини. Курку наріжте кубиком і додайте до овоча, смажте ще 5 хвилин. Помийте та наріжте пластинками гриби, викладіть у сковорідку та готуйте все разом 7 хвилин.

До обсмажених продуктів додайте тертий сир, рубану зелень і сметану. Посоліть і поперчіть за смаком. Викладіть начинку в кошики. Випікайте жульєн у тарталетках 15 хвилин за 180°.

Паштет із курячої печінки

Інгредієнти:

  • куряча печінка - 1 кг;
  • цибуля - 3 шт.;
  • вершкове масло - 100 г;
  • олія - 3 стол. л.;
  • вершки 20% - 400 мл;
  • молоко 3% - 500 мл;
  • сіль, перець за смаком.

Печінку промийте та почистіть від плівок. Викладіть у велику миску і залийте молоком, щоб прибрати гіркоту. Цибулю почистіть і наріжте півкільцями. У пательні розігрійте олію та 30 г вершкового масла, викладіть цибулю та смажте 7-10 хвилин до м'якості.

Печінку наріжте кубиком і додайте до цибулі, смажте все разом на середньому вогні 20-25 хвилин, регулярно помішуючи. Зменшіть вогонь до мінімального, влийте вершки та тушкуйте страву 15 хвилин під кришкою. У самому кінці посоліть і поперчіть.

Подрібніть печінково-цибулеву суміш із рештою масла в м'ясорубці або блендері. Рекомендується під час подачі посипати закуску рубаними горіхами або ягодами.



Загрузка...