Карамельний банановий хліб: відомий кулінар поділилась рецептом
Банановий хліб - це простий та смачний смаколик. Його можна приготувати з солоною карамеллю.
Переможниця Great British Bake Off Надія Хусейн, яка видала шість кулінарних книг, поділилась з Еxpress своїм рецептом бананового хліба.
Для цього десерту потрібні:
- маленькі банани - 4 шт., 340 г;
- цукрова пудра - 175 г;
- сіль - дрібка;
- чебрець - гілочка;
- оливкова олія - 120 мл;
- молоко - 75 мл;
- борошно - 300 г;
- розпушувач - 1 ч.л.
Для солоної карамелі треба буде взяти 100 г цукрової пудри, 45 г солоного масла, 60 мл вершків та 0,5 ч.л.
Вистеліть і змастіть маслом форму для хліба та розігрійте духовку до 180C/вентилятор 160C
Один банан розріжте вздовж, а решту потрібно розім'яти у пюре. Змішайте з маслом та цукровою пудрою. Потім додайте сіль та чебрець. Влийте оливкову олію та молоко, перемішайте, потім додайте просіяне борошно та знову перемішайте.
Вилийте тісто у форму для хліба і розрівняйте. Додайте скибочки банана зрізом догори та випікайте близько години. В останні 15 хвилин можна накрити випічку, щоб вона не надто рум'янилась.
Для приготування карамелі викладіть цукор рівним шаром на дно каструлі. Нагрівайте на середньому або слабкому вогні та періодично помішуйте.
"Як розтане цукор, додайте масло. Якщо ви помітили, що воно схоплюється, не хвилюйтеся, просто продовжуйте помішувати на дуже повільному вогні, і карамель з’єднається", - радить Надія.
Коли масло розтопиться, варіть на повільному вогні дві хвилини і зніміть з вогню.
Після випікання вийміть буханець з духовки та залиште остигати. Після охолодження полийте карамеллю і додайте зверху кілька листочків чебрецю.