Цибуля залишиться свіжою 6 місяців, якщо зберігати її подалі від таких продуктів
Цибуля здатна залишатися свіжою досить довгий час. Але якщо зберігати її в неправильному місці, вона може або зіпсувати сусідні продукти, або сама швидко вкриється цвіллю, пише express.co.uk.
Кухарка і засновниця Real Balanced Сара Нельсон порадила, від яких продуктів слід зберігати цибулю подалі:
"Цибуля, картопля, банани та багато інших фруктів і овочів виділяють етиленовий газ, який прискорює процес дозрівання сусідніх продуктів. Зберігання їх окремо продовжить термін їхньої придатності".
Де краще зберігати цибулю - поради
Як пише видання, цибулю потрібно зберігати подалі від вологи і сильних запахів.
"Обов'язково тримайте цибулю подалі від коренеплодів, таких як морква, які чудово почуваються у вологих умовах. Замість цього зберігайте цибулю в сухому, добре провітрюваному місці на кухні", - ідеться в публікації.
Також фахівці радять зберігати цибулю в провітрюваному місці, тому важливо вийняти її з пластикової упаковки. Для того, щоб цибуля не вкрилася пліснявою або не стала м'якою, цибулю рекомендують зберігати в кошику, сітчастому мішку або навіть відкритому паперовому пакеті, які допоможуть зберегти овоч свіжим.
"Контейнери або коробки забезпечують хорошу циркуляцію повітря, якщо вони не упаковані занадто щільно. Відстань також має вирішальне значення; достатній простір між цибулинами забезпечує вільну циркуляцію повітря, запобігаючи потенційним проблемам із вологістю. Це має вирішальне значення для запобігання накопиченню вологи, що призводить до цвілі та гниття", - пояснила Нельсон.
Крім того, цибулю важливо зберігати в темряві, оскільки яскраве світло може спровокувати проростання, що може призвести до проростання і втрати більшої частини її смаку.