Як приготувати котлети з гречки та картоплі: незвичний рецепт для Різдвяного посту

Як приготувати котлети з гречки та картоплі: незвичний рецепт для Різдвяного посту

Котлети з картоплі та гречки - це чудовий вибір для тих, хто шукає смачну, поживну та водночас пісну або вегетаріанську страву. Вони прості у приготуванні та для них потрібні доступні інгредієнти.

Ці котлети ідеально підходять як для святкового столу під час Різдвяного посту, так і для щоденного меню.

Як готувати вегетаріанські котлети до посту, розповідає на YouTube-канал фудблогер Міль Алекс.

Котлети з гречки та картоплі

Інгредієнти

картопля - 400 г

гречка - 200 г

морква - 140 г

цибуля - 140 г

борошно (або панірувальні сухарі) - 3-5 ст. л.

олія - 30-40 г

сіль - дрібка

перець - до смаку

копчена паприка - до смаку

сушений часник - до смаку

хмелі-сунелі - до смаку

Як приготувати

Котлети ліпляться з готової гречки та відвареної картоплі. Тому спочатку картоплю потрібно промити та відварити в мундирі.

Гречку промийте, перекладіть в невелику каструлю, залийте водою та варіть до готовності. Тим часом підготуйте решту інгредієнтів.

Цибулю потрібно почистити та нарізати на невеликі кубики, а моркву - очистити від шкірки та натерти на великій тертці. Щоб смак котлет був більш насиченим, овочі потрібно попередньо присмажити.

Спершу в олії обсмажте цибулю до розм'якшення, протягом приблизно 5 хвилин. Потім всипте моркву і смажити інгредієнти що протягом 5-7 хвилин, перемішуючи.

Відварену картоплю очистьте і натріть на великій терці. Додайте до картоплі відварену гречку, зливши з каші воду, та овочеву засмажку. За бажанням, до картопляної маси можна додати сіль, перець та спеції. Ретельно перемішайте масу і сформуйте невеликі котлети.

Для того, щоб котлети краще тримали форму, обваляйте їх в борошні або панірувальних сухарях. Після цього потрібно обсмажити котлети на середньому вогні, по 3 хвилини з кожного боку.

Якщо для смаження використовувалась олія, перед подачею спершу викладіть котлети на серветку, щоб прибрати зайвий жир.

Джерело: gazeta.ua



Загрузка...