Смачний святковий акцент: три закуски-ялинки на ваш новорічний стіл для особливої атмосфери
Новорічний стіл - це не лише смачно, а й святково. Якщо хочете здивувати гостей, додайте трохи креативу до вашого меню.
Закуски у формі ялинок стануть справжньою окрасою свята. Вони не лише апетитні, але й створюють казкову атмосферу.
Ви можете приготувати ялинки з лаваша з начинкою, оформити сирну закуску у вигляді ялинки або створити канапки із зеленню. Gazeta.ua пропонує добірку святкових закусок у вигляді ялинок.
Закуска з тунцем та сирним сиром
Ненав'язливий смак тунця, ніжність вершкового сиру, соковиті яскраві за смаком солоні огірки і цибуля - все разом і виходить дуже смачна та оригінальна закуска. У звичайні дні можна просто подати в піалі як намазку, з тостами чи крекерами, розійдеться на ура.
Інгредієнти
150 гр консервованого тунця
130 гр вершкового сирного сиру
60 гр солоних огірків (корнішони)
1/2 цибулини
пучок кропу
крекери
гранат для прикраси
Приготування: з тунця зливаємо рідину, викладаємо в миску, додаємо до тунця сирний вершковий сир, дрібно нарізані солоні огірки, цибуля та кріп. Все перемішуємо до однорідності. Беремо чайну ложку маси, що вийшла, і обвалюємо в дрібнонарізаному кропі. Викладаємо ялинку на крекер і прикрашаємо гранатом.
Святкові ялинки з камамбера
Така закуска вразить будь-кого не лише виглядом, а й смаком.
Інгредієнти
Сир камамбер
Вишня цукати або в'ялена журавлина
Горіх пекан у шкаралупі
Петрушка
Солені палички
Мед
Приготування: Ккмамбер нарізати трикутниками, як на відео. Горіхи пекан очистити, додати до них цукати, петрушку і дрібно порубати. У трикутники сиру встромити солоні палички, мокнути в мед і в посічену суміш.
Канапки з салямі та зеленню
Інгредієнти
Бородинський хліб
вершковий крем-сир
салатна зелень
сиров'ялена ковбаса салямі
помідори чері
маслини
Як приготувати: Бородинський хліб поріжте не невеличкі квадратики. Змастіть вершковим сиром. Зверху викладіть у формі трикутника нарізану слайсами ковбасу. Потім - помідорку-чері, зверху навпіл розрізану половинку маслини. Закріпіть усе шпажкою із декоративною зірочкою зверху.