Цю помилку робить більшість: як правильно класти макарони у каструлю під час варіння
Приготування макаронів здається елементарною справою, але навіть у такій простій справі можна припуститися помилок.
Одна з них - неправильний спосіб закладання макаронів у воду, що впливає на їхню текстуру та смак. Більшість людей роблять це інтуїтивно, але саме цей момент є ключовим для ідеального результату.
Розповімо, чому важливо уникати грубих помилок і як правильно варити макарони, щоб вони завжди виходили ідеальними.
Перша менш поширена помилка - це додавання макаронів у помірно теплу або навіть у холодну воду.
Рідина, в яку ви відправляєте борошняний продукт, має кипіти інтенсивно. В іншому разі ви отримаєте неапетитну макаронну грудку.
Друга помилка. Її, на відміну від першої, роблять майже всі аматори.
Абсолютна більшість кулінарів - упевнені: "Не так вже й важливо, в яку частину каструлі відправляти макаронні вироби".
Виявляється, засипати макарони потрібно в самий центр ємності.
Річ у тім, що саме в цій частині посуду рідина кипить найбільш інтенсивно.
Зануривши макарони ближче до краю каструлі, ви навряд чи отримаєте якісний гарнір.
Є ще один важливий момент: засипавши макаронні вироби, одразу ж зробіть вогонь максимальним. Адже потрібно швидко довести рідину, що "заспокоїлася", до повторного закипання і варити макарони на повільному вогні до готовності.