"Легкий та смачний" кавовий торт: швидкий десерт за півгодини
Приготування ідеального кавового торта може здатися складним, але з правильним рецептом це просто. Кулінарний блогер Шарлотта Оутс поділилась своїм "легким і смачним" десертом.
Як пише Еxpress, на створення цього торту Оутс надихнула велика кількість кавових тістечок, яким бракувало насиченого смаку. Тому вона придумала більш ароматну версію.
Для його приготування потрібні:
- розчинна кава - 3 ст.л.;
- борошно - 200 г;
- розпушувач - 2,5 ч.л.;
- цукор - 220 г;
- масло або маргарин - 220 г;
- яйця - 4 шт.;
- молоко - 2 ч.л.;
- сіль - дрібка.
Для цього десерту треба зробити насичений кавовий масляний крем. Інгредієнти для нього також прості:
- вершкове масло - 200 г;
- цукрова пудра - 400 г;
- екстракт ванілі;
- розчинна кава - 8 ч.л.;
- окріп - 4 ч.л.;
- молоко для бажаної консистенції.
Розігрійте духовку до 160 і вистеліть дві круглі форми діаметром 20 см пергаментом для випічки.
З’єднайте всі інгредієнти для торта у великій мисці та перемішайте за допомогою міксера або вручну на низькій швидкості до однорідності. Розподіліть суміш між двома підготовленими формами і поставте їх у духовку приблизно на 30 хвилин або поки шпажка, вставлена в середину, не вийде чистою.
Після випікання вийміть коржі з духовки. Дайте їм охолонути у формах приблизно 10 хвилин, перш ніж вийняти і перекласти на решітку для повного охолодження.
У цей час готуємо масляний крем. Змішайте розчинну каву з окропом і дайте охолонути. У великій мисці збийте масло та ванільний екстракт на низькій швидкості. Додайте цукрову пудру і продовжуйте збивати на низькій швидкості, поки маса добре не змішається і стане однорідною. Ваш крем має бути досить м’яким, щоб його можна намазати. Якщо він загустий, то додайте трохи молока.
Щоб зібрати торт, помістіть нижній шар кавового бісквіта на сервірувальну тарілку та рівномірно розподіліть кавово-масляним кремом. Потім покладіть верхній шар і знову покрийте зверху кремом. Використовуйте будь-які залишки крему, щоб прикрасити десерт.