Простий спосіб приготування яйця пашот: інструкція від шеф-кухаря з зіркою Мішлен
Яйця вже стали у багатьох обов’язковим атрибутом сніданку - їх легко та швидко готувати, а у поєднанні з вуглеводами, вони дадуть ситість аж до обіду.
"Ідеально приготоване яйце — це прекрасна річ, незалежно від того, чи вона яєчня, пашот, смажена, варена чи подана як блискучий омлет. Яйця — це швидкий, легкий і поживний варіант їжі", - сказала шеф-кухар зі зіркою Мішлен Саллі Ейб Еxpress.
Вона розповіла, як щоразу правильно готувати яйце пашот і отримувати хороший результат.
Як приготувати яйця пашот
"Багато людей ухиляються від яєць-пашот через побоювання, що білки розлетяться та розмокнуть. Найкраще готувати його з яєць прямо з холодильника, що допомагає їм зберігати форму під час приготування", - радить Саллі.
Для початку розбийте яйце в сито, з якого стече будь-який рідкий білок. Доведіть до кипіння велику каструлю з водою — чим глибше вона буде, тим краще. Далі помістіть яйце у маленьку тарілку, щоб було зручніше його потім перекидати у воду. У цей момент дуже важливо зменшити нагрівання води до кипіння.
Кухар радить додати трохи білого оцту у воду і перемішати.
"Використовуйте вінчик, щоб створити ефект виру у воді, і швидко перекиньте яйце. Варіть протягом трьох хвилин, потім вийміть з води шумівкою і помістіть на кухонний папір", - зазначає вона.
Подавати такі яйця найсмачніше на змащених маслом тостах з копченим лососем, беконом, голландським соусом, авокадо, шпинатом, помідорами чи грибами.