Рисова запіканка з яблуками для корисного сніданку: зберігайте рецепт
Легким, поживним та ситним сніданком можна здивувати кожного, якщо приготуєте рисову запіканку з яблуками.
Це не лише смачна та ароматна страва, але й джерело вітамінів, необхідних для нашого організму.
Інгредієнти:
200 г рису
500 мл молока
1 ст. л. вершкового масла
2 ст. л. цукру
1/2 ч. л. ванільного екстракту
1/4 ч. л. кориці
3 яблука
2 ст. л. родзинок (за бажанням)
2 ст. л. вершкового масла для змащування форми
2 ст. л. цукру для посипання
Як приготувати
Рис промити під холодною водою до прозорої води. У каструлі закип'ятити молоко, додати вершкове масло, цукор, ванільний екстракт та корицю.
Всипати в молоко промитий рис. Зменшити вогонь до мінімуму, накрити кришкою та варити протягом 20 хвилин, або до готовності рису.
Яблука очистити від шкірки та серцевини, нарізати кубиками. Родзинки за бажанням промити та обсушити.
Змішати рис з яблуками та родзинками.
Змастити форму для запікання вершковим маслом. Викласти рисово-яблучну суміш у форму. Зверху посипати цукром.
Випікати запіканку в розігрітій до 180°C духовці протягом 30-40 хвилин, або до золотистого кольору.
Дати запіканці трохи охолонути перед подачею на стіл.