Сім причин, чому треба їсти нектарин

Сім причин, чому треба їсти нектарин

Нектарин корисніший за персик, у якому не так багато вітамінів А, С, калію і клітковини.

А поживні речовини, які містяться в нектаринах, можуть сприяти підтримці здорової ваги та профілактиці низки захворювань, пише Health.

Чим корисний нектарин

Багатий на антиоксиданти

Нектарини містять кілька антиоксидантів, включно з вітамінами А, С, Е і флавоноїдами, зокрема антоціанами. Антиоксиданти захищають клітини від вільних радикалів - сполук, які організм утворює природним чином у відповідь на фізичні навантаження, ультрафіолетові промені, цигарковий дим і забруднювальні речовини навколишнього середовища.

Підтримка здорової ваги

Вживання фруктів, зокрема нектаринів, сприяє підтримці здорової ваги різними способами. Дослідження показують, що вживання фруктів допомагає підвищити ситість і зменшити кількість з'їденого.

Одне дослідження показало, що серед жінок із надмірною вагою або ожирінням фрукти сильніше асоціюються із втратою ваги протягом чотирьох років, ніж овочі. Це може бути пов'язано з тим, що люди схильні вживати фрукти замість інших більш калорійних продуктів.

Запобігають діабету

Вживання в їжу більшої кількості фруктів, зокрема нектаринів, може допомогти в профілактиці або лікуванні діабету. У двох великих дослідженнях було встановлено, що підвищене споживання фруктів призводить до зміни мікробіоти кишківника і метаболічних змін, пов'язаних із нижчим ризиком розвитку діабету 2 типу.

Інше дослідження, проведене серед півмільйона дорослих китайців, показало, що більш високе споживання свіжих фруктів пов'язане зі значно нижчим ризиком розвитку діабету. Дослідження також показало, що споживання фруктів знижує ризик смерті та розвитку основних судинних ускладнень у людей з діабетом.

Підтримка довголіття

Австралійське дослідження, в якому взяли участь понад 1609 осіб у середньому віці 61 рік, показало, що люди, які вживали в їжу найбільшу кількість фруктів, мали на 49% більше шансів на успішне старіння. У тих, хто їв багато фруктів, ризик передчасної смерті був на 23% нижчим, ніж у тих, хто їв мало фруктів.

Особливо значний вплив на ймовірність успішного старіння може чинити фруктова клітковина. Учасники з низьким споживанням фруктової клітковини мали на 36% менше шансів на успішне старіння порівняно з людьми з високим споживанням фруктової клітковини.

Сприяють здоров'ю серця

Щоденне споживання 30-40 г клітковини на 27% знижує ризик розвитку метаболічного синдрому - група захворювань, які в сукупності підвищують ризик розвитку хвороб серця, діабету, інсульту та інших серйозних проблем зі здоров'ям.

Допомагають регулювати кров'яний тиск

Аналіз трьох великих довгострокових досліджень за участю понад 18700 осіб показав, що споживання фруктів на 8% знижує ризик розвитку високого кров'яного тиску.

Ще один огляд кількох великих досліджень показав, що кожна додаткова 80-грамова порція фруктів на день на 2-3 % знижує ризик високого кров'яного тиску.

Може захистити здоров'я очей

Нектарини містять антиоксиданти лютеїн і зеаксантин, які відіграють унікальну роль у здоров'ї очей. Дві тканини ока, які впливають на процес зору, - це макула і кришталик. Лютеїн і зеаксантин присутні в цих двох важливих тканинах, і, як показали дослідження, ці сполуки захищають сітківку і кришталик від вікових змін.



Загрузка...