Німецький салат з картоплею: надзвичайно простий рецепт ситної страви для перекусу
Як відомо, салати можна готувати не лише винятково з овочів - а й з додаванням морепродуктів, м'яса чи паштету. Цей салат більше нагадує просту страву з картоплею та беконом, проте лимонний сік, зелень та огірок надають нового смаку, залишаючи приготування неймовірно легким.
Про те, як готувати картопляний салат по-німецьки, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк".
Що потрібно для німецького картопляного салату
Для приготування цієї ситної страви для перекусу необхідні наступні продукти:
- картопля - 5-6 шт.;
- копчена ковбаса - 100 г;
- шинка (або бекон чи м'ясо) - 100 г;
- квашений огірок - 2-3 шт.;
- зелена цибуля - пучок;
- зелень - до смаку;
- цибуля - 1 шт.;
- гірчиця в зернах - 1 ст. л.;
- лимонний сік - 1 ст. л.;
- олія - 2-3 ст. л.;
- окріп - 300-400 мл;
- сіль - до смаку;
- перець - до смаку.
Як готувати картопляний салат по-німецьки
Для цього салату необхідно відварити картоплю. Можна використовувати як молоду картоплю, так і "стару", попередньо промивши її від бруду. Краще обирати картоплини однакового, невеликого розміру - так вона провариться рівномірно і швидше.
Найлегше відварити картоплю "в мундирі", а потім охолодити, очистити від шкірки та нарізати маленькими кубиками. Промийте зелену цибулю та зелень - останню можна обирати відповідно до свого смаку, використовуючи кріп, петрушку, базилік чи навіть листя салату.
Зачекайте, доки стече волога (або приберіть її за допомогою рушника чи серветок) і подрібніть інгредієнти ножем.
Наріжте шинку на невеликі кубики - її також можна замінити на бекон, копчене, варене чи сире м'ясо (яке необхідно засмажити за рецептом).
Розігрійте пательню, влийте олію і присмажте м'ясо або шинку до рум'яної скоринки, підсоливши та поперчивши інгредієнт до свого смаку.
Якщо використовуєте для салату бекон, олія не потрібна - адже продукт містить достатньо жиру.
Присмажте м'ясо на пательні (скриншот / ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк)
Мисливські, копчені або домашні ковбаски наріжте товстими напівкільцями - і пересипте до пательні, так само обсмаживши до утворення скоринки.
Очистьте цибулю, наріжте її та огірок напівкільцями. Водночас якщо огірки маленькі, їх можна нарізати кільцями.
Цибулю перекладіть в невелику миску і залийте окропом. Зачекайте 5-10 хвилин, щоб цибуля стала трохи м'якшою, а потім злийте рідину.
В цей час приготуйте заправку для салату - для цього змішайте в глибокій мисці олію та лимонний сік. Всипте до заправки картоплю, огірок, підсмажені ковбаски з м'ясом та цибулю.
Додайте гірчицю, зелену цибулю та зелень. Після цього ретельно перемішайте салат - і подавайте до столу.