Кабачкову запіканку готують з сиром: покроковий рецепт
Піца це завжди смачно, практично, ситно, але не завжди корисно. Коли хочеться щось приготувати з такими ж показниками, але ще й корисне, потрібно використовувати овочі.
Головний літній овоч – це кабачок. Можна напекти оладок, посмажити або тушити, а можна приготувати запіканку, пише pixelinform.
Інгредієнти:
кабачки – 400 гр;
сир – 100 гр;
2 курячі яйця;
сметана – 100 гр;
пшеничне борошно – 150 гр;
зелень;
сода – ½ ч. л;
сіль та перець за смаком.
Як приготувати:
Молодий кабачок достатньо помити і натерти, після чого віджати надлишки соку.
Сир можна натерти на дрібній тертці. Зелень миють та подрібнюють.
Змішуємо соду зі сметаною, даємо постояти 5 хв., а потім додаємо яйця, зелень, сіль та перець, сир, додаємо кабачок і перемішуємо.
Змащуємо у форму для запікання олією, розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо запіканку 40-50 хв.