Секрети приготування котлет по-французьки: покроковий рецепт для ситної сімейної вечері
Якщо бажаєте приготувати смачну та вишукану страва, рецепт котлет по-французьки вам точно сподобається.
Ця страва відрізняється неймовірною соковитістю та яскравим смаком. Вона потішить вас і ваших гостей своїм ніжним смаком і ароматом.
Котлети по-французьки: рецепт
Інгредієнти:
500 г курячого філе
100 г твердого сиру
1 середня цибулина
200 г печериць
200 мл вершків (20%)
1 яйце
2 ст. л. панірувальних сухарів
2 ст. л. рослинної олії
Сіль і перець за смаком
Петрушка для прикраси
Як приготувати
Наріжте куряче філе на тонкі шматочки. Якщо шматочки великі, можете відбити їх молоточком для м'яса, щоб зробити їх більш тонкими і м'якими.
Начинка. Наріжте дрібно цибулю та печериці. На сковороді розігрійте рослинну олію і обсмажте цибулю до прозорості. Додайте нарізані печериці та смажте до готовності, поки рідина не випарується. Зніміть з вогню та дайте охолонути.
Натріть твердий сир на тертці та змішайте з охолодженими печерицями та цибулею.
Викладіть на кожен шматочок курячого філе трохи начинки і загорніть його в рулетик. Щоб рулетики не розвернулися, їх можна скріпити зубочистками.
Панірування. Збийте яйце в окремій мисці. Обкачайте кожен рулетик спочатку в борошні, потім в яйці, а потім у панірувальних сухарях.
Смаження. На сковороді розігрійте олію та обсмажте котлети з усіх боків до золотистої скоринки.
Викладіть обсмажені котлети у форму для запікання. Залийте їх вершками, посоліть і поперчіть за смаком. Накрийте форму фольгою.
Розігрійте духовку до 180°C і запікайте котлети протягом 20-25 хвилин.
Подача. Перед подачею вийміть зубочистки та прикрасьте котлети свіжою петрушкою. Подавайте з улюбленим гарніром, наприклад, картопляним пюре або овочевим салатом.
Поради
Використовуйте якісний твердий сир, щоб начинка була більш ароматною та смачною.
Можете використовувати будь-які гриби, які вам до смаку, але печериці - найзручніший та найбільш доступний варіант.
Для більш насиченого смаку можна використовувати вершки з вищим вмістом жиру.