Готуємо апетитну лимонну курочку разом з Ольгою Рябенко
Якщо ви саме шукаєте, що б приготувати на вечерю, тоді цей рецепт точно для вас. Ця страва дієтична та проста у приготуванні, тому з нею справиться кожна господиня.
Українська шеф-кухарка Ольга Рябенко опублікувала неймовірний рецепт курки на своїй сторінці у Instagram.
Куряче м’ясо – одне з найменш калорійних, смачних та легких у приготуванні.
Сьогодні ділюсь ще одним рецептом курки. Це ідеальна страва для свят чи сімейних посиденьок, – пише Рябенко.
Інгредієнти:
- Куряче стегно – 6-8 шт;
- Сіль;
- Лимонний перець – 2 ч.л;
- Масло – 40 г.
Заголовка для соусу:
- Курячий бульйон – 400 мл;
- Вершки 33% – 3 ст.л;
- Мед або сироп – 1 ст.л;
- Коричневий цукор – ½ ч.л;
- Гірчиця – ½ ст.л;
- Сушена петрушка – 1 ч.л;
- Орегано – 1 ч.л.
Основний соус:
- Вино біле сухе – 250 мл;
- Масло – 30 г;
- Часник – 3 зубці;
- Борошно – 2 ст.л;
- Пармезан – 60 г;
- Сік ½ лимона;
- Лимон – ½ шт;
- Петрушка.
Процес приготування:
1. Мʼясо натерти сіллю та лимонним перцем. Залишити маринуватися на 30 хв – 1 годину.
2. В чашу з бульйоном додати вершки та всі спеції для заготовки.
3. На маслі обсмажити курочку до золотавого кольору і прибрати в сторону.
4. Влити в сковорідку вино. Додати масло та часник і варити 10-15 хв.
5. Додати борошно і постійно помішуючи влити заготовку для соусу.
6. Видавити сік лимона та додати пармезан.
7. Повернути мʼясо в соус і готувати ще 15 хв.
8. Нарізати лимон на скибочки і покласти до мʼяса. Подавати з петрушкою.