Готуємо апетитну лимонну курочку разом з Ольгою Рябенко

Готуємо апетитну лимонну курочку разом з Ольгою Рябенко

Якщо ви саме шукаєте, що б приготувати на вечерю, тоді цей рецепт точно для вас. Ця страва дієтична та проста у приготуванні, тому з нею справиться кожна господиня.

Українська шеф-кухарка Ольга Рябенко опублікувала неймовірний рецепт курки на своїй сторінці у Instagram.

Куряче м’ясо – одне з найменш калорійних, смачних та легких у приготуванні.

Сьогодні ділюсь ще одним рецептом курки. Це ідеальна страва для свят чи сімейних посиденьок, – пише Рябенко.

Інгредієнти:

  • Куряче стегно – 6-8 шт;
  • Сіль;
  • Лимонний перець – 2 ч.л;
  • Масло – 40 г.

Заголовка для соусу:

  • Курячий бульйон – 400 мл;
  • Вершки 33% – 3 ст.л;
  • Мед або сироп – 1 ст.л;
  • Коричневий цукор – ½ ч.л;
  • Гірчиця – ½ ст.л;
  • Сушена петрушка – 1 ч.л;
  • Орегано – 1 ч.л.

Основний соус:

  • Вино біле сухе – 250 мл;
  • Масло – 30 г;
  • Часник – 3 зубці;
  • Борошно – 2 ст.л;
  • Пармезан – 60 г;
  • Сік ½ лимона;
  • Лимон – ½ шт;
  • Петрушка.

Процес приготування:

1. Мʼясо натерти сіллю та лимонним перцем. Залишити маринуватися на 30 хв – 1 годину.

2. В чашу з бульйоном додати вершки та всі спеції для заготовки.

3. На маслі обсмажити курочку до золотавого кольору і прибрати в сторону.

4. Влити в сковорідку вино. Додати масло та часник і варити 10-15 хв.

5. Додати борошно і постійно помішуючи влити заготовку для соусу.

6. Видавити сік лимона та додати пармезан.

7. Повернути мʼясо в соус і готувати ще 15 хв.

8. Нарізати лимон на скибочки і покласти до мʼяса. Подавати з петрушкою.



Загрузка...