Що їсти замість цукру: шість найкращих замінників, які збережуть струнку талію
За останні 50 років споживання рафінованого цукру різко зросло. Як підрахував Центр з контролю та профілактики захворювань США, середній дорослий споживає 17 чайних ложок доданого цукру щодня, що значно більше норми у 12 ложок.
Видання CNET пише, що зменшення споживання рафінованого цукру не означає, що ви більше не можете їсти солодке. У цьому вам допоможуть натуральні альтернативи.
Згідно з дослідженнями, цукор за своєю суттю не шкідливий для людини. Ваше тіло перетворює вуглеводи на глюкозу, форму цукру, і це основне джерело енергії для того, щоб ваше тіло рухалося та працював ваш мозок.
Метою має бути не відмова від цукру, а споживання правильних видів цукру. Ультрарафінований білий цукор і кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози є поширеними інгредієнтами газованих напоїв, випічки, хліба та приправ. Вони швидко потрапляють у вашу кров, не додаючи іншої поживної цінності. Дослідженняпоказують, що надмірне споживання цих цукрів може призвести до серйозних ускладнень здоров’я, включаючи високий кров’яний тиск, діабет і жирову хворобу печінки.
Додані цукри мають багато різних назв: коричневий цукор, кукурудзяні підсолоджувачі, кукурудзяний сироп, декстроза, фруктоза, глюкоза, кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози, солодовий сироп, мальтоза та сахароза.
Водночас натуральний цукор є нерафінованим або лише злегка обробленим і природним чином міститься в багатьох продуктах харчування.