Кава з цикорію: чотири причини, чому її варто включити до щоденного раціону
Кава з цикорію набирає популярності як безкофеїнова альтернатива традиційній каві.
Його горіховий смак додає чудової родзинки, якщо змішати його з кавою під час заварювання, пише News Bytes.
Чому варто включити каву з цикорію у щоденний раціон.
Що таке кава з цикорію
Цикорій - це кульбаба, схожа на рослину, з жорсткими стеблами та фіолетовими квітами. Його коріння можна обсмажити, подрібнити та заварити, щоб приготувати напій із землистим і горіховим смаком, схожим на звичайну каву. Ви можете пити його окремо або змішати з кавою для додання смаку. Виробники подрібнюють і обсмажують корінь цикорію, фасуючи його окремо або поєднуючи зі звичайною кавою.
Безкофеїнова альтернатива
На відміну від традиційної кави, отриманої з кавових зерен, корінь цикорію не містить кофеїну. Це робить його ідеальною заміною для людей, які прагнуть зменшити його вживання.
Дехто вважає за краще заварювати коріння цикорію, занурюючи його в гарячу воду, отримуючи в результаті напій, що повністю не містить кофеїну. Інші обирають суміш кави з цикорієм і невеликої порції звичайної кави для більш м'якого вмісту кофеїну.
Передбіотична клітковина для здоров'я кишківника
Корінь цикорію є чудовим джерелом інуліну, пребіотичної клітковини, відомої тим, що живить корисні бактерії в кишечнику. Живлячи ці пробіотичні організми, інулін допомагає підтримувати здоровий баланс у кишковому середовищі. Це має вирішальне значення для сприяння оптимальному травленню, засвоєнню поживних речовин та імунній функції.
Основні вітаміни та мінерали для здоров'я мозку
Корінь цикорію містить марганець, життєво важливий мінерал, який підтримує роботу мозку і бере участь у метаболізмі вуглеводів, амінокислот і холестерину. Крім того, наявність вітаміну В6 сприяє розвитку мозку, його функціонуванню та здоров'ю нервової системи. Ці поживні речовини необхідні для вироблення нейромедіаторів, таких як серотонін і дофамін, які мають вирішальне значення для підтримки балансу настрою і загального здоров'я мозку.
Регулювання рівня цукру в крові
Екстракт кореня цикорію допомагає регулювати рівень глюкози в крові, покращуючи чутливість до інсуліну та зменшуючи всмоктування глюкози в кишечнику. Уповільнюючи вивільнення цукру в кров після їжі, кава з цикорієм може допомогти. Ця перевага особливо важлива для людей з діабетом або тих, хто має ризик розвитку цього захворювання.