На грилі та з лимоном: як смачно приготувати головний овоч сезону

На грилі та з лимоном: як смачно приготувати головний овоч сезону

В Україні почався сезон молодої картоплі.

Є безліч варіантів її приготування.

Gazeta.ua пропонує три рецепти, як смачно приготувати довгоочікуваний овоч весни.

Спробуйте їх і насолоджуйтесь неймовірним смаком.

Молода картопля з лимоном та розмарином

Молоду картоплю помийте та відріжте кінчики.

Розігрійте духовку до 200 градусів Цельсія.

Наріжте лимон на тонкі кола і розмістіть у формі для запікання разом з картоплею.

Додайте свіжий розмарин, сіль, перець та оливкову олію.

Запікайте в духовці близько 30-40 хв. або до готовності, періодично перемішуючи. Готова картопля повинна бути золотисто-румяною та м'якою всередині.

Смажена молода картопля з часником та петрушкою

Обсмажте дрібно нарізаний часник на рослинній олії у сковорідці.

Додайте молоду картоплю, нарізану на кубики, та смажте на середньому вогні, поки не буде золотистою з усіх сторін.

Під час смаження додайте сіль та свіжомелений чорний перець за смаком.

Прикрасьте картоплю свіжою нарізаною петрушкою перед подачею. Цей простий рецепт надасть картоплі ароматний смак часнику та свіжість петрушки.

Молода картопля на грилі з лимоном та тим'яном

Підготуйте молоду картоплю, натріть оливковою олією та сіллю.

Розігрійте гриль до середньої температури.

Покладіть картоплю на гриль та готуйте, періодично перевертаючи, до того, як вона стане м'якою всередині та золотистою зовні.

Під час готування додайте кілька тонких лимонних кружалець та свіжий тим'ян на картоплю.

Подайте з додаванням додаткового лимонного соку та тим'яну, якщо потрібно. Цей спосіб приготування надасть картоплі аромату свіжого лимону, тим'яну та приємного смаку.



Загрузка...