На півдні Одещини племінне господарство розводить асканійську породу овець
Незважаючи на повномасштабну війну, українське вівчарство демонструє свою стійкість. Журналісти видання
асканійської породи овець. Це м’ясо-вовнова порода, яку вирощують як на м’ясо, так і на вовну.Продаж тварин здійснюється з моменту, коли ярочки або баранчики досягають ваги близько 20 кілограмів.
Овече молоко та продукти, вироблені з нього, відрізняються великою кількістю вітамінів. Ця продукція підходить людям з непереносимістю лактози, діабетикам, та вагітним.
Ключовою перевагою продукції господарства є її екологічність. Тварин годують виключно кормами власного виробництва.
Держава також не стоїть осторонь. Зокрема для фермерських господарств з поголів’ям не більше 500 тварин надаються дотації на розвиток вівчарства у розмірі 2000 грн. на тварину.
Детальніше про розведення овець на племінному господарстві – у сюжеті видання «Південь сьогодні».