На півдні Одещини племінне господарство розводить асканійську породу овець

На півдні Одещини племінне господарство розводить асканійську породу овець

Незважаючи на повномасштабну війну, українське вівчарство демонструє свою стійкість. Журналісти видання 

асканійської породи овець. Це м’ясо-вовнова порода, яку вирощують як на м’ясо, так і на вовну.

Продаж тварин здійснюється з моменту, коли ярочки або баранчики досягають ваги близько 20 кілограмів.

Овече молоко та продукти, вироблені з нього, відрізняються великою кількістю вітамінів. Ця продукція підходить людям з непереносимістю лактози, діабетикам, та вагітним.

Ключовою перевагою продукції господарства є її екологічність. Тварин годують виключно кормами власного виробництва.

Держава також не стоїть осторонь. Зокрема для фермерських господарств з поголів’ям не більше 500 тварин надаються дотації на розвиток вівчарства у розмірі 2000 грн. на тварину.

Детальніше про розведення овець на племінному господарстві – у сюжеті видання «Південь сьогодні».

 
Дмитро ЄФИМОВ
Джерело: «Юг.Today»


Загрузка...