В Одеській області виробляють чорну ікру
Одеський осетринницький комплекс нарощує потужності виробництва та переробки. Окрім вирощування осетрових, тут виробляють чорну харчову ікру преміум-класу білуги, сибірського осетра, російського осетра, стерляді і золоту ікру стерляді-альбіноса.
Про це повідомили у Департаменті агрополітики Одеської ОДА.
Там зазначили, що ТОВ «Одеський осетринницький комплекс» – унікальне підприємство аквакультури на півдні України, що має статус племінного репродуктора за 5 напрямками.
Основним видом діяльності є відтворення генетично чистих ліній осетрових та інших аборигенних видів риб, що мешкають в дельті річки Дунай і Північно-Західного краю Чорного моря, в тому числі занесених до Червоної книги України.
Виробничі потужності підприємства розташовані на двох ділянках: секція рециркуляционної системи аквакультури знаходиться на відстані 77 км від міста Одеси, тут вирощують осетрових (повний цикл – від ікринки до ікринки) в умовах, які відповідають найвищим стандартам, а також повносистемна секція рибництва, що знаходиться в екологічній зоні біосферного заповідника Дельти Дунаю на відстані 220 км від міста Одеси. Тут вирощують рибу в умовах, максимально наближених до природних, при цьому використовують тільки чистопородні лінії видів дикого типу. Це дозволяє отримати здорового малька з сильною імунною системою і високим темпом зростання.
«Завод з переробки риби та лінія з виробництва осетрової ікри – наша гордість. Тут ми виробляємо чорну харчову ікру преміум-класу білуги, сибірського осетра, російського осетра, стерляді та золоту ікру стерляді-альбіноса», – зазначають на підприємстві.
Зараз продукція виробництва споживається як на внутрішньому ринку, так і експортується до Молдови, Тайваню, В’єтнаму, ОАЕ та США.