Ченці в рясах та "казачки" на ТЕС: скільки викрили мереж РФ у 2024, - Малюк

Ченці в рясах та "казачки" на ТЕС: скільки викрили мереж РФ у 2024, - Малюк

З початку 2024 року Служба безпеки України викрила 11 агентурних мереж, повідомив голова СБУ Василь Малюк.

Як йдеться у Telegram, таким чином спецслужба протидіє проникненню ворога на об’єкти критичної інфраструктури, в тому числі й через кіберпростір, блокує спроби розвідати маршрути руху міжнародної допомоги, локації підприємств ОПК тощо.

"Сьогодні СБУ вдається працювати на випередження. У першу чергу - за рахунок системності і нових контррозвідувальних підходів. Тому що ми затримуємо не одноосібного зрадника, а, як правило, розкручуємо весь ланцюжок. Загалом у 2023 році СБУ викрила 47 агентурних мереж, всі негідники затримані, а з початку цього року - викрито ще 11", - зазначив Малюк.

Він нагадав про нещодавні затримання агента ФСБ у Дніпрі, який знімав фото та відео місцевої ТЕС і готував ворожі ракетні удари, колишнього міліціонера на Запоріжжі, який слідкував за обʼєктами ОПК, а також кількох співробітників Укрзалізниці, які надавали інформацію ворогу щодо логістики переміщення зброї і засобів ураження.

Також Малюк повідомив, що з початку 2024 року СБУ відкрила 352 кримінальні провадження щодо державної зради (засуджено 98 осіб), 807 - за фактами колабораційної діяльності (177 засуджено), 108 - щодо пособництва державі-агресору (засуджено 7), 66 - за фактами передачі ворогу інформації про ЗСУ (засуджено 19 осіб). 

За його словами, одним із превентивних інструментів виявлення ворожих агентів є регулярне проведення антитерористичних і контрдиверсійних заходів.  



Загрузка...