"Мені страшно": українська молодь розривається між мобілізацією і втечею, - The Sunday Times

"Мені страшно": українська молодь розривається між мобілізацією і втечею, - The Sunday Times

Лінія фронту стає трохи ближчою для тисяч військозобов'язаних українців. Більшість з них не приховують, що їм страшно йти на фронт.

Як йдеться у матеріалі The Sunday Times, молодь розривається між мобілізацією та втечею. У військовозобов'язаних залишається все менше шансів на ухилення від мобілізації.

Наприкінці минулого року президент Зеленський оголосив про плани призвати 500 тисяч військових. Верховна Рада розпочала обговорення законів щодо мобілізації. Цього тижня Зеленський нарешті ввів у дію закон, який зменшить мінімальний вік призову з 27 до 25 років і скасує статус "обмежено придатний".

На полі бою Росія має значну перевагу в озброєнні. На тлі блокування допомоги від США Україна намагається наростити темпи мобілізації. 

"Через два роки відтоді, як російські війська відступили від Києва, в українську столицю повернулося тривожне відчуття нормальності, хоча й переривалося нищівними ракетними ударами. На Подолі знову запрацювали техно-клуби", - пише видання.

Журналісти поспілкувалися з відеопродюсером, який назвався Дмитром (чоловік відмовився називати справжнє ім'я). Він сказав, що вживає заходів обережності, щоб уникнути призову. Між містами України він їздить лише вночі, щоб уникнути ТЦК, і приготував тисячі євро на хабарі.

"Я не хочу служити. Не знаю, що ще сказати. Мені страшно. Я не хочу йти", - додав 31-річний Дмитро.



Загрузка...