В Україні можуть зрости тарифи на електроенергію - міністр

В Україні можуть зрости тарифи на електроенергію - міністр

Українська влада розглядає можливість підвищення тарифів на електроенергію у зв'язку з новими атаками Росії на енергетику. Про це сказав міністр енергетики Герман Галущенко в інтерв'ю для Bloomberg, оприлюдненому у суботу, 6 квітня.

"Залежно від ситуації в липні та серпні ми будемо просити людей максимально економити. Росіяни не зможуть викликати повторення відключень електроенергії 2022 і 2023 років. Навіть у разі величезних збитків у нас буде базова генерація, яка покриє від 30% до 50% наших потреб", – заявив він.

Водночас Галущенко не виключив підвищення тарифів на електроенергію для населення. За його словами, уряд вивчає різні способи фінансування ремонту своїх енергетичних активів.

"Сьогодні ситуація ще складніша, ніж торік, оскільки ми втратили багато гідроенергетичної генерації і змушені проводити планові ремонти атомних енергоблоків", – зазначив він.

Галущенко вважає, що вже завдані російські удари ускладнять подолання піків споживання цього літа.

"Ми обов'язково будемо спілкуватися з людьми. Усі хочуть жити комфортно, але ми повинні враховувати той факт, що нині існують обмеження", – резюмував міністр.



Загрузка...