США та Японія готують велике оновлення договору безпеки

США та Японія готують велике оновлення договору безпеки

Плани реструктуризації військового командування США в Японії можуть оголосити 10 квітня, під час візиту японського прем’єра у Вашингтон.

США та Японія готують найбільше за понад 60 років оновлення Договору про взаємну оборону, підписаного в 1960 році, через зростаючу загрозу Китаю. Про це у неділю, 24 березня, повідомило видання Financial Times з посиланням на обізнані джерела.

Зазначається, що президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда планують оголосити про плани реструктуризації військового командування США в Японії 10 квітня, коли Байден прийме Кісіду в Білому домі.

За даними видання, союзники хочуть зміцнити свої зв'язки у сфері безпеки, щоб відреагувати на зростаючу загрозу з боку Китаю.

"Це вимагатиме від їхніх збройних сил ефективнішої співпраці та планування, особливо в умовах такої кризи, як конфлікт на Тайвані", - йдеться у статті.

Колишній начальник Об'єднаного штабу Сил самооборони Японії Реїчі Оріки пояснив виданню, що є необхідність призначення американського офіцера, що є більш високопоставленим, в Японію, оскільки саме США беруть на себе головну роль у регіональній обороні.

За даними Financial Times, формування Збройних сил США, розміщених у Японії, можуть модернізувати. Але координація між союзниками ускладнена через те, що Збройні сили США в Японії (USFJ) мало змінилися.

Токіо давно закликає США надати командиру USFJ більше оперативних повноважень та заявляє, що потрібна тісніша координація на місцях.



Загрузка...