Вступ-2024: в "Дії" тепер можна зареєструватись на НМТ

Вступ-2024: в "Дії" тепер можна зареєструватись на НМТ

Відтепер для реєстрації на НМТ-2024 можна скористатися мобільним додатком "Дія". Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

Він зауважив, що Український центр оцінювання якості освіти інтегрував "Дію", щоб абітурієнти могли зареєструватися на НМТ швидше та зручніше.

За його словами, для цього абітурієнту потрібно мати ID-картку або закордонний паспорт у додатку "Дія" та активувати Дія.Підпис.

"Під час реєстрації на сайті шерте паспорт через Дію, і дані з нього автоматично підтягнуться у форму реєстрації - абітурієнту не потрібно буде руками вводити паспортні дані, а потім ще завантажувати скан чи фото паспорта і картки платника податків", - додав міністр цифрової трансформації.

В Міносвіти пояснили, як за допомогою застосунку зареєструватись на НТМ-2024.

Спочатку потрібно перейти на веб-сторінку спеціального сервісу "Реєстрація для участі в НМТ" та ознайомитися з пропонованими документами. Потім треба натиснути кнопку "Розпочати реєстрацію".

Після цього оберіть опцію "Створити за допомогою Дії". Натисніть на QR-код або відскануйте його камерою смартфона, на якому встановлений Дія, і підтвердіть відправлення копії паспорта за допомогою Дія.Підпису.

У сервісі реєстрації заповніть коротку стандартну форму, в якій важливо вказати наступну інформацію:

  • Контактні дані;
  • Оберіть категорію "випускник поточного року" або "випускник минулих років";
  • Зазначте навчальний предмет із запропонованого переліку;
  • Виберіть населений пункт в Україні або за кордоном, де плануєте складати НМТ;
  • Завантажте копію документа про освіту.
  • Після виконання цих кроків натисніть кнопку "Надіслати на обробку", щоб дані були відправлені на оброблення до регіонального центру оцінювання якості освіти.

Крім того, для входу в особистий кабінет тепер можна використовувати Дія.Підпис. Для цього перейдіть на сторінку персонального кабінету, оберіть опцію "Вхід за допомогою застосунку Дія", натисніть на QR-код або відскануйте його камерою смартфона з встановленим Дія та пройдіть перевірку за фото.

Джерело: weukraine.tv



Загрузка...