Дівчина з Кілійської громади перемогла на Всеукраїнській олімпіаді з румунської мови

Дівчина з Кілійської громади перемогла на Всеукраїнській олімпіаді з румунської мови

З 10 квітня по 12 квітня у місті Ужгород відбувся IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з румунської мови та літератури. У складі команди Одеської області брали участь здобувачі освіти Дмитрівського ЗЗСО Кілійської міської ради: Муту Карина (9 клас), Гаврилюк Владислава (10 клас), Мойсей Міхаєла (11 клас). Про це на своїй сторінці в Фейсбук розповів голова Кілійської міської ради Вячеслав Чернявський, передає інформаційна агенція «Юг.Today».

Вагомі здобутки в олімпіаді продемонстрували всі учасниці, але найкращий результат показала і була нагороджена дипломом І ступеня учениця 9 класу Муту Карина.

«Вітаємо переможницю і висловлюємо подяку батькам і вчительці румунської мови та літератури Черновій В.М., яка доклала значних зусиль для підготовки зіркових переможців!

Молодці! Ми дуже пишаємося вами та неймовірно щасливі, що маємо змогу працювати з такими здібними учнями й талановитими педагогами. Бажаємо й надалі гідно представляти рідний навчальний заклад, віри у свої сили, невичерпної енергії, упевненості у подальших конкурсних випробуваннях!

Тож нехай перемога стане добрим мотиватором для участі в олімпіадному русі. Безумовно, шлях до перемоги є складним випробуванням, тому прагніть, досягайте, не втрачайте ніколи віри у себе. Зичимо й надалі творчих успіхів!» – написав голова громади.

Зазначимо, що учні з Одещини в олімпіаді з румунської мови участь брали вперше. Крім них, за звання переможців змагалися юні мешканці з Черновецької та Закарпатської областей. Організатори зазначають, що знання школярів з Одеського регіону, які у минулі роки вивчали молдовську, стали для них приємним сюрпризом.

Також на олімпіаді змагатимуться учні, які вивчають мови інших нацменшин – угорську та словацьку.

Всі учасники отримають сертифікати на відпочинок на озері Болотон в Угорщину цього літа, а переможці – ще й планшет у подарунок.

Підготувала Діана ГЕРГІНОВА

Джерело: yug.today



Загрузка...