Різдвяне печиво, яке стане чудовим подарунком: готується легко

Різдвяне печиво, яке стане чудовим подарунком: готується легко

Наближаються зимові свята, тому саме час створити справжню атмосферу Нового року на кухні. Пропонуємо простий та перевірений рецепт смачних, ароматних пряників, які не лише прикрасять стіл, а й стануть чудовим подарунком для близьких.

Про це повідомляє 

.

Рецепт різдвяного печива

Список інгредієнтів на 50 шт.:

  • вершкове масло - 100 г
  • цукор - 100 г
  • мед - 100 г
  • кориця - 1 ч.л
  • сіль - щіпка
  • сода - 1 ч.л
  • яйце - 1 шт.
  • борошно - 180 г

Для глазурі потрібно:

  • білок - 1 шт.
  • цукрова пудра - 170 г
  • лимонний сік - 0,5 ч.л

Спосіб приготування

В каструлі з'єднайте масло, цукор, мед та корицю. Доведіть до кипіння, щоб всі інгредієнти розчинились. Далі вимкніть вогонь, додайте соду та ще раз перемішайте.

В охолоджену масу додайте яйця та перемішайте. Всипте борошно та замішайте тісто. Замотайте його у харчову плівку та поставте в холодильник.

Після цього розріжте тісто на три частини, кожну з яких розкачайте та виріжте пряники бажаної форми.

Різдвяне печиво, яке стане чудовим подарунком: готується легкоПриготування смачного печива (фото: кадр з відео)

Випікайте при 180 градусах 5-7 хв.

Для глазурі білок перемішайте з цукровою пудрою та лимонним соком до утворення пастоподібної консистенції. Прикрашайте пряники глазур'ю за бажанням.



Загрузка...