Домашня піта за 10 хвилин: простий рецепт, який точно вийде навіть у новачків

Домашня піта за 10 хвилин: простий рецепт, який точно вийде навіть у новачків

Піта - це універсальний коржик, який можна перетворити на ідеальний бутерброд. Її готують із м’ясом, куркою, рибою, овочами, зеленню та будь-яким улюбленим соусом.

Рецептом приготування випічки ділиться РБК-Україна з посиланням на допис у Зошиті рецептів на Facebook.

Інгредієнти

  • 200 мл окропу
  • 1 ч. л. солі
  • 20 мл олії
  • 370 г борошна

Як приготувати питу

У гарячий окріп додайте сіль і олію, добре перемішайте, щоб сіль повністю розчинилася.

Всипте просіяне борошно та замісіть туге еластичне тісто. Воно має бути щільним - це нормально.

Загорніть тісто у пакет і залиште "відпочити" на 40 хвилин.

Розділіть його на 8 рівних частин, сформуйте кульки та накрийте, щоб не підсихали.

Кожну кульку розкачайте в тонкий круглий корж.

Смажте на добре розігрітій сухій сковорідці. Коли з’являться перші бульбашки, переверніть.

Через 15–20 секунд знову переверніть, у цей момент тісто має надутися і утворити всередині порожнину.

Саме так формується класична піта, у яку можна закладати начинку.



Загрузка...