Домашнє згущене молоко за 15 хвилин: не купуйте більше в магазині
Приготувати згущене молоко вдома можна всього за 15 хвилин, і це не потребує ані спеціальної техніки, ані кулінарного досвіду. Результат перевершить магазинний варіант.
Рецептом ділиться РБК-Україна з посиланням на допис в Консервація та Кулінарія.
Інгредієнти:
- 200 г молока
- 200 г цукру (або цукрової пудри)
- 20 г вершкового масла
Покроковий рецепт приготування
Візьміть невелику каструльку з високими бортиками. Це важливо, адже маса в процесі приготування активно пінитиметься. Змішайте всі складові, поставте на слабкий вогонь і дочекайтеся, поки сироп почне закипати.
Щойно маса закипить, вогонь можна збільшити. Саме на цьому етапі відбувається інтенсивне випаровування вологи, завдяки чому майбутнє згущене молоко набуває потрібної консистенції. Варіть рівно 10 хвилин, цього достатньо, щоб суміш згустилася, але не пригоріла. Піна, яка активно підніматиметься під час приготування - це нормальне явище.
Після вимкнення вогню маса буде рідкою, хвилюватися не варто. Під час охолодження вона поступово густішає, а після кількох годин у холодильнику стає ще щільнішою та набуває знайомого смаку і текстури. Готове згущене молоко можна одразу використовувати у випічці або додавати до кави.
Такий домашній варіант виходить не лише смачним, а й економним та без консервантів на незрозумілих добавок.






