Дріжджові млинці з яблуками: готуються швидко, а смак просто неймовірний
Ніхто не зможе відмовитися від тарілки теплих яблучних млинців. Це рецепт, який завжди працює, і млинці зникають миттєво. Діти їх люблять, а дорослі з'їдають кілька, перш ніж охолонуть, пише кулінарний сайт Рoprostupycha.
Інгредієнти:
- 20 г свіжих дріжджів
- 2 столові ложки цукру
- 2 столові ложки борошна
- 100 мл теплої води
Дріжджове тісто:
- 350 г борошна
- 200 мл теплого молока
- 2−3 столові ложки цукрової пудри
- 40 г розм'якшеного або розтопленого вершкового масла
- 1 велике або 2 маленьких яйця
- 2 великих яблука
- кілька крапель лимонного соку
- 1/3 чайної ложки кориці
Додатково:
- олія для смаження
Почніть з приготування дріжджової закваски. Розкришіть свіжі дріжджі (20 г) у мисці. Додайте цукор (2 рівні столові ложки), борошно (2 столові ложки з невеликою гіркою) та теплу воду (100 мл). Збийте до однорідності. Залиште на 15 хвилин, щоб дріжджі піднялися. Якщо використовуєте швидкорозчинні дріжджі, пропустіть крок приготування дріжджів (не додавайте інгредієнти із закваски) та додайте сухі дріжджі (7 г) безпосередньо в тісто.
Дріжджове тісто для млинців можна приготувати як за допомогою стаціонарного міксера, так і вручну. Будьте обережні, тісто буде досить рідким, тому краще змішувати інгредієнти ложкою, а не руками. У чашу кухонного комбайна додайте борошно (350 г), закваску, тепле молоко (200 мл), цукрову пудру (2−3 столові ложки), розм’якшене або розтоплене масло кімнатної температури (40 г) та 1 велике або 2 маленьких яйця. Змішуйте приблизно 2−3 хвилини на низькій швидкості. Залиште тісто приблизно на 15−20 хвилин. Тим часом очистіть і наріжте кубиками 2 середніх або великих яблука. За бажанням, ви можете натерти їх на крупній тертці, але я зазвичай нарізаю їх кубиками. Збризніть невеликою кількістю лимонного соку та додайте 1/3 чайної ложки кориці.
Додайте яблука до тіста. Обережно перемішайте ложкою. Залиште тісто знову підходити, цього разу приблизно на 30−40 хвилин.
Смажте млинці на розігрітій антипригарній сковороді. Найкраще підійде низький або середній режим вогню, інакше вони швидко підгорять знизу, а середина буде повністю сирою. Викладайте тісто на сковороду ложкою. Смажте під кришкою з обох боків (приблизно по 3 хвилини з кожного боку). Викладіть смажені млинці на паперовий рушник, щоб стекла зайва олія. Коли вони трохи охолонуть, злегка посипте їх цукровою пудрою.






