Тертий пиріг із сиром: традиційний рецепт

Тертий пиріг із сиром: традиційний рецепт

Якщо ви любите випічку з кисломолочним сиром, тоді цей рецепт для вас. Особливість приготування пирога в тому, що тісто не потрібно розкачувати, треба просто натерти його на тертці. 

Тісто виходить розсипчастим, пісочним, з ніжною сирною начинкою і хрумкою скоринкою.

Інгредієнти

Для тіста:

  • борошно пшеничне — 270 г

  • масло вершкове — 150 г

  • сметана 15% — 3 ст. л.

  • яйце куряче — 1 шт.

  • цукор — 3 ст. л.

  • розпушувач — 1 ч. л.

  • сіль

Для начинки:

  • сир — 400 г

  • сметана — 3 ст. л.

  • цукор — 3 ст. л.

  • цукор ванільний — 10 г

Приготування

  1. Просійте в мисці борошно з розпушувачем, додайте цукор, сіль. Вершкове масло з морозильної камери натріть просто до цієї миски, періодично занурюючи його в борошно, до однорідної крихти. Викладіть до маси сметану, вбийте яйце і замісіть тісто.

  2. Розділіть тісто на дві частини: одну більшу, другу — меншу. Загорніть кожну в харчову плівку, більшу частину покладіть до холодильника на одну годину, другу, меншу — до морозильної камери на 30 хвилин.

  3. Добре перемішайте сир, сметану, цукор і ванільний цукор.

  4. Дістаньте з холодильника тісто, викладіть його до форми для запікання і розподіліть руками так, щоб вийшла основа з бортиками. На тісто викладіть сирну начинку рівним шаром.

  5. Дістаньте з морозильної камери другу частину тіста та натріть його на крупну тертку поверх сирної начинки.

  6. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хвилин до золотистої скоринки. Готовий пиріг залиште трохи охолонути та виберіть його з форми.

Поради:

  1. За бажанням пиріг можна посипати цукровою пудрою.

  2. Щоб начинка була ніжнішою, перебийте кисломолочний сир за допомогою блендера.



Загрузка...