Сирні кульки з апетитною скоринкою: зберігайте швидкий рецепт ранкового перекусу

Сирні кульки з апетитною скоринкою: зберігайте швидкий рецепт ранкового перекусу

Сирні кульки можуть стати швидким, смачним і поживним варіантом сніданку, який точно сподобається всій родині.

Ззовні вони мають апетитну скоринку, а всередині - ніжну, ароматну сирну начинку. Готуються легко і не потребують складних інгредієнтів: достатньо сиру, яєць та кількох ложок борошна.

Такий сніданок зарядить енергією на весь день.

Сирні кульки

Інгредієнти:

200 г тертої моцарели

1 яєчний білок

1/3 ч. л. солі

2 ст. л. борошна

40 г панірувальних сухарів

Олія для фритюру

Як приготувати

Змішайте сир, білок, сіль і борошно. Маса має бути щільною й пластичною.

Якщо здається занадто сухо - додайте трішки води.

Сформуйте кульки по 20–25 г.

Обваляйте у панірувальних сухарях.

Обсмажуйте у фритюрі при температурі 170-180 C приблизно 3 хвилини, до рівномірно золотистої скоринки.

Після занурення у фритюр не чіпайте перші 30-40 секунд, дайте скоринці схопитися - інакше кульки можуть прилипнути. Потім обережно помішайте.

Викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Підійдуть будь-які сири, що добре плавляться і тягнуться: моцарела, гауда, сулугуні.

Подавати смачно з ягідним соусом це - ідеальний контраст солоного та солодкого. Дуже смачно також із малиновим соусом.

Джерело: gazeta



Загрузка...