Час готувати штолен: покроковий рецепт різдвяної випічки

Час готувати штолен: покроковий рецепт різдвяної випічки

Класичний різдвяний штолен — це ситна випічка, насичена вершковим маслом, родзинками та прянощами. За рецептом фудблогерки Лілії Цвіт, цю страву можна урізноманітнити трьома абсолютно різними начинками.

Рецепт штолена з трьома начинками

Інгредієнти на 3 штолени:

• родзинки — 400 г
• спеції для пряників — 10 г
• горілка — 200 мл
• молоко — 150 мл
• цукор — 1 ст. л для опари та 80 г для тіста
• дріжджі — 15 г
• борошно — 100 г та 470 г для тіста
• яйця — 2 шт.
• сметана — 50 г
• ванільний цукор — 10 г
• сіль — 0,5 ч. л
• масло — 250 г
• цукрова пудра — 400 г 

Начинки для штолена:
• варення — 100 г
• какао — 1 ст.
• цукерки корівка — 7 шт.

Спосіб приготування:

1. Підготовка сухофруктів: Родзинки залийте кип'ятком, процідіть та додайте цедру апельсина та спеції. Залийте все горілкою та залиште настоюватись на одну добу.
2. Приготування опари: Для опари з'єднайте тепле молоко, дріжджі, цукор та ретельно перемішайте. Всипте борошно, знову перемішайте і залиште в теплому місці на 40 хв.
3. Замішування тіста: До вершкового масла додайте яйця, сметану, сіль, цукор, ванільний цукор і перемішайте міксером. Коли опара підійде, то додайте масляну суміш і перемішайте. Просійте решту борошна та замішайте тісто. Залиште його підійматись на 40 хв.
4. Фінальний етап: До готового тіста додайте родзинки та залиште ще на 1 год



Загрузка...