Назвали спецію, яка здатна контролювати рівень цукру у крові
На кухні у багатьох є одна спеція, яка здатна підтримувати рівень цукру в крові та контролювати вагу.
Дієтологиня-нутриціологиня Джеймі Джонсон розповіла Verywellhealth, що кориця у людей з діабетом другого типу або синдромом полікістозних яєчників з часом знижує рівень цукру в крові на 0,1%, а рівень цукру в крові натщесерце - майже на 11 мг/дл (міліграмів на децилітр).
Кориця також може покращити чутливість до інсуліну, що вимірюється за допомогою HOMA-IR. Такі результати показало дослідження, яке вийшло 2019-го у виданні Diabetes research clinical practice. Цей показник відображає, наскільки добре ваш організм реагує на інсулін. Як відомо, погана чутливість до інсуліну, або інсулінорезистентність, є ключовим фактором розвитку діабету другого типу.
Зазначається, що більшість досліджень, в яких вивчався вплив кориці на рівень цукру, були зосереджені на людях з діабетом другого типу, тому користь цієї спеції для людей без діабету досі не зрозуміла.
Як кориця знижує рівень цукру в крові
Кориця здатна знижувати рівень цукру у крові кількома способами:
посилює активність рецепторів інсуліну, що призводить до ефективнішого виведення глюкози з кровотоку;
сприяє відчуттю ситості;
зменшує запалення, яке сприяє розвитку діабету другого типу;
знижує рівень глюкози після їжі та уповільнює травлення вуглеводів.
Скільки кориці потрібно для зниження рівня цукру
У дослідженнях використовувалися дози кориці 0,5-6 грамів, що приблизно еквівалентно 0,25-2,3 чайної ложки.
Дієтологиня радить протягом дня вживати 0,5-1 чайну ложку кориці. За її словами, щоб помітити ефект, варто їсти цю спецію протягом щонайменше восьми тижнів.
Джерело: gazeta