Сирний сніданок: назвали 3 смачні страви
Вранці хочеться смачно поїсти, але не стояти довго за плитою. Для збалансованого та поживного перекусу згодяться стави з мякого сиру.
Ліниві вареники з ягодами
Інгредієнти:
350 г домашнього сиру
100 г борошна
2 яєчних жовтки
2 ст. л. цукру
Приготування:
Сир протерти через сито. Змішати з сіллю, цукром, яєчними жовтками і розтерти. Додати борошно і перемішати.
Отримане тісто розділити на 4 частини, кожну з яких розкачати у вигляді ковбаски 3 см в товщину. Їх нарізати на шматочки приблизно по 2 см.
Партіями акуратно опустити вареники в окріп. Варити, поки не спливуть. Готові вареники викласти на блюдо і полити розтопленим вершковим маслом.
Подавати зі сметаною, змішаною з медом. Прикрасити листками м'яти.
Запечені яблука з сиром та родзинками
Інгредієнти:
4 великих яблука
200 г сиру
1 ст. л. меду або цукру
50 г родзинок
Пучка меленої кориці або ваніліну
Приготування:
Родзинки замочити у теплій воді та висушити. Перемішати в мисці сир, мед, родзинки і корицю.
У яблук зрізати нижню частину, щоб їх було зручніше поставити вертикально. Акуратно зрізати верхівки, серцевину і частину м'якоті.
Полити лимонним соком, щоб вони не потемніли. Поставити у жароміцну форму і наповнити сиром. Начинка повинна трохи підніматися над краями яблук.
Запікати в духовці 20 хв. при температурі близько 180-200 °С.
Порційні сирні запіканки
Інгредієнти:
200 г сиру
1 яйце
1 ст. л. манної крупи
1 ст. л. цукру
ванілін - на кінчику ножа
1/2 ч. л. розпушувача
Приготування:
Металеві форми для кексів помастити олією і присипати борошном, силіконові просто збризнути водою.
Змішати сир, яйце, цукор, манку, розпушувач і ванілін. Ретельно перемішати і викласти сирну масу у форми.
Випікати в розігрітій до 180 °С духовці 25 хв. Вийняти на стіл та охолодити.
Подавати десерт разом зі сметаною, шоколадною пастою, джемом або медом.