Сирний сніданок: назвали 3 смачні страви

Сирний сніданок: назвали 3 смачні страви

Вранці хочеться смачно поїсти, але не стояти довго за плитою. Для збалансованого та поживного перекусу згодяться стави з мякого сиру.

Ліниві вареники з ягодами

Інгредієнти:

350 г домашнього сиру

100 г борошна

2 яєчних жовтки

2 ст. л. цукру

Приготування:

Сир протерти через сито. Змішати з сіллю, цукром, яєчними жовтками і розтерти. Додати борошно і перемішати.

Отримане тісто розділити на 4 частини, кожну з яких розкачати у вигляді ковбаски 3 см в товщину. Їх нарізати на шматочки приблизно по 2 см.

Партіями акуратно опустити вареники в окріп. Варити, поки не спливуть. Готові вареники викласти на блюдо і полити розтопленим вершковим маслом.

Подавати зі сметаною, змішаною з медом. Прикрасити листками м'яти.

Запечені яблука з сиром та родзинками

Інгредієнти:

4 великих яблука

200 г сиру

1 ст. л. меду або цукру

50 г родзинок

Пучка меленої кориці або ваніліну

Приготування:

Родзинки замочити у теплій воді та висушити. Перемішати в мисці сир, мед, родзинки і корицю.

У яблук зрізати нижню частину, щоб їх було зручніше поставити вертикально. Акуратно зрізати верхівки, серцевину і частину м'якоті.

Полити лимонним соком, щоб вони не потемніли. Поставити у жароміцну форму і наповнити сиром. Начинка повинна трохи підніматися над краями яблук.

Запікати в духовці 20 хв. при температурі близько 180-200 °С.

Порційні сирні запіканки

Інгредієнти:

200 г сиру

1 яйце

1 ст. л. манної крупи

1 ст. л. цукру

ванілін - на кінчику ножа

1/2 ч. л. розпушувача

Приготування:

Металеві форми для кексів помастити олією і присипати борошном, силіконові просто збризнути водою.

Змішати сир, яйце, цукор, манку, розпушувач і ванілін. Ретельно перемішати і викласти сирну масу у форми.

Випікати в розігрітій до 180 °С духовці 25 хв. Вийняти на стіл та охолодити.

Подавати десерт разом зі сметаною, шоколадною пастою, джемом або медом.

Джерело: gazeta.ua

 



Загрузка...