Хитрість, яка допоможе зварити буряк за 30 хв
Приготування буряка восени або взимку для багатьох стає випробуванням. Чим більші і старші плоди, тим довше вони варяться.
На цей процес йде понад годину. Але є один лайфхак, як зробити це за 30 хвилин. Завдяки цьому способу ви заощадите багато електроенергії або газу, пише przyślijprzepis.pl.
Так ось, цукор допоможе бурякам швидше розм'якшитися та покращити його смак. На 1 кг буряка використовуйте 1 столову ложку цукру.
Спосіб приготування
Помийте буряк губкою, не тріть його, інакше можна пошкодити шкірку. Покладіть у каструлю, додайте цукор і залийте окропом. Вода, що кипить, повинна покривати буряк мінімум на 2-3 см.
Варіть буряки на великому пальнику 30 хв. на слабкому вогні. При необхідності долийте гарячу воду в каструлю.
Через 30 хв. злийте воду з буряків і помістіть в другу каструлю з крижаною водою і кубиками льоду. Нехай вони полежать у цій воді 15 хвилин.
За цей час за рахунок термічного шоку овоч розм'якшиться для подальшого приготування.
Після цього часу процідіть, очистіть буряк і використовуйте його на свій розсуд.