Борщ за 15 хвилин? Смачний маринований буряк на зиму, який виручить не раз

Борщ за 15 хвилин? Смачний маринований буряк на зиму, який виручить не раз

Цей простий рецепт маринованого буряка - справжня знахідка для будь-якої господині. Це не лише дуже смачно, але й неймовірно зручно, адже така баночка економить купу часу взимку.

Як приготувати буряк для борщу, розповідає посилання на допис кулінарки Jane Lubowitz на Facebook.

Заготівля виходить яскравою, в міру солодкою та кислою, ідеально смакує як самостійна закуска, так і основа для салатів чи перших страв. А готувати її простіше простого!

Що знадобиться для приготування?

Інгредієнти (на 1-літрову банку):

  • Буряк (вже відварений до готовності)
  • Лавровий листок - 1 шт.
  • Духмяний перець - 2 горошини
  • Чорний перець - 4-5 горошин
  • Сіль - 1 ст. ложка (без гірки)
  • Цукор - 2 ст. ложки
  • Оцет 9% -1 ст. ложка

Покрокове приготування:

Заздалегідь відваріть буряк до повної готовності. Дайте йому охолонути, почистьте та натріть на крупній терці. Також можна нарізати соломкою, кубиками чи тонкими кружальцями - як вам більше подобається.

Підготуйте чисту літрову банку. На дно покладіть лавровий листок, духмяний та чорний перець.

Наповніть банку підготовленим буряком. Не варто трамбувати його занадто щільно.

Прямо в банку зверху на буряк висипте сіль та цукор, влийте столову ложку оцту.

Залийте все холодною водою до плічок банки і поставте стерилізувати. Для цього на дно каструлі покладіть рушничок, поставте банку і налийте теплої води. З моменту закипання стерилізуйте рівно 30 хвилин на невеликому вогні.

Обережно дістаньте банку та одразу щільно закатайте кришкою.

Переверніть банки догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Тепер у вас є стратегічний запас для найсмачнішого борщу та салатів на всю зиму!

Джерело: www.rbc.ua



Загрузка...