Борщ за 15 хвилин? Смачний маринований буряк на зиму, який виручить не раз
Цей простий рецепт маринованого буряка - справжня знахідка для будь-якої господині. Це не лише дуже смачно, але й неймовірно зручно, адже така баночка економить купу часу взимку.
Як приготувати буряк для борщу, розповідає посилання на допис кулінарки Jane Lubowitz на Facebook.
Заготівля виходить яскравою, в міру солодкою та кислою, ідеально смакує як самостійна закуска, так і основа для салатів чи перших страв. А готувати її простіше простого!
Що знадобиться для приготування?
Інгредієнти (на 1-літрову банку):
- Буряк (вже відварений до готовності)
- Лавровий листок - 1 шт.
- Духмяний перець - 2 горошини
- Чорний перець - 4-5 горошин
- Сіль - 1 ст. ложка (без гірки)
- Цукор - 2 ст. ложки
- Оцет 9% -1 ст. ложка
Покрокове приготування:
Заздалегідь відваріть буряк до повної готовності. Дайте йому охолонути, почистьте та натріть на крупній терці. Також можна нарізати соломкою, кубиками чи тонкими кружальцями - як вам більше подобається.
Підготуйте чисту літрову банку. На дно покладіть лавровий листок, духмяний та чорний перець.
Наповніть банку підготовленим буряком. Не варто трамбувати його занадто щільно.
Прямо в банку зверху на буряк висипте сіль та цукор, влийте столову ложку оцту.
Залийте все холодною водою до плічок банки і поставте стерилізувати. Для цього на дно каструлі покладіть рушничок, поставте банку і налийте теплої води. З моменту закипання стерилізуйте рівно 30 хвилин на невеликому вогні.
Обережно дістаньте банку та одразу щільно закатайте кришкою.
Переверніть банки догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Тепер у вас є стратегічний запас для найсмачнішого борщу та салатів на всю зиму!






