Рибні рулетики з овочами в духовці: рецепт ефектного гарячого
Рибні рулетики з овочами — це гарна святкова страва, яка прикрасить будь-який урочистий стіл.
Всередині ніжного рибного філе — соковита начинка з моркви, болгарського перцю, цибулі та помідорів.
Інгредієнти
-
Філе риби промийте, обсушіть паперовим рушником і наріжте вздовж на довгі смужки, щоб під час згортання вийшли невеликі рулетики. Рибу посипте приправою, посоліть, поперчіть і збризніть лимонним соком.
-
Цибулю і моркву почистьте, цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на крупну тертку.
-
У болгарського перцю видаліть плодоніжку, насіння і наріжте його соломкою.
-
У помідорів видаліть шкірку та наріжте на середні кубики.
-
Часник очистьте та подрібніть.
-
У сковорідці розігрійте олію та обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте часник, моркву, болгарський перець, знову обсмажте п’ять хвилин, додайте помідори і ще 5–7 хвилин смажте на повільному вогні.
-
На робочу поверхню викладіть філе минтая шкіркою донизу, на широкий край риби покладіть трохи овочевої начинки, згорніть у рулетик і заколіть дерев’яною зубочисткою.
-
На дно форми, змащеної олією, викладіть решту овочів, потім рибні рулетики, а зверху розкладіть шматочки вершкового масла.
-
Запікайте в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці 25 хвилин. Перед подаванням вийміть з рулетиків зубочистки.
Поради:
-
Рибу використовуйте будь-яку без кісток.






