Три гарбузові десерти, які варто приготувати цієї осені

Три гарбузові десерти, які варто приготувати цієї осені

Осінь неможливо уявити без смачного гарбуза. Саме з нього готують ароматну випічку, яка наповнює дім затишком і теплом.

Пропонуємо трійку найкращих десертів із гарбуза, які стануть справжньою окрасою осінніх посиденьок. Сподобаються навіть тим, хто зазвичай не любить цей овоч.

Мармурова запіканка з гарбузом

Інгредієнти:

Кисломолочний сир 5% (без зайвої вологи) - 500 г

Яйця - 2 шт

Цукор - 80 г

Ванільний цукор - 1-2 ч. л

Кукурудзяний крохмаль - 20 г

Грецький йогурт - 100 мл

Мак - 2-3 ст. л.

Друга частина

Гарбуз Хоккайдо запечений - 400 г

Яйця - 2 шт

Ванільний цукор - 1 уп

Кукурудзяний крохмаль - 50 г

Апельсин - цедра та сік половини

Приготування:

Гарбуз зачищаємо, нарізаємо на невеликі шматочки і ставимо запікатись до готовності.

В ємності поєднуємо кисломолочний сир, яйця, цукор, ванільний цукор, кукурудзяний крохмаль, йогурт та мак. Перебиваємо все блендером до однорідної кремової консистенції.

В іншій ємності поєднуємо запечений гарбуз, яйця, крохмаль, сік та цедру половини апельсина, ванільний цукор і, якщо гарбуз не дуже солодкий, додаємо ще трохи цукру або пудри. Перебиваємо блендером.

Форму для запікання вкриваємо пергаментом і починаємо викладати дві основи.

Викладаємо по черзі в центр, приблизно по одній столовій ложці, намагаючись щоразу брати однакову кількість, щоб шари були рівномірними.

Випікаємо при 160-170°С близько 1 години. Перед подачею даємо трішки охолонути. Смакує як теплою так і вже охолодженою.

Гарбузовий пряний коржик

Інгредієнти:

Для коржа:

250 г гарбузового пюре - 1 скл

50 г соняшникової олії - 1/4 скл

150 г молока - 1/2 склянки + 1/8 скл

2 великих яйця

1 чайна ложка ванільного екстракту

85 г цукрового піску - 1/3 склянки + 1 ст. л

85 г світло-коричневого цукру - 1/3 скл + 2 ч. л

250 г борошна універсального призначення - 2 скл

8 г розпушувача - 1 ч. л. + 1/2 ч. л

Спеції: 1 ч. л. кориці, 1/2 ч. л мускатного горіха; 1/4 чайної ложки імбиру

Для глазурі:

150 г вершкового сиру - 2/3 скл

60 г цукру - 1/4 склянки + 1 ст. л

60 г збитих вершків - 1/4 скл

1 ч. л пасти з ванільних стручків

Як приготувати

Розігрійте духовку до 180°C та підготуйте форму для випікання хліба, вистеливши її пергаментним папером та змастивши маслом.

У великій мисці збийте гарбузове пюре, яйця, олію, молоко, цукровий пісок, коричневий цукор та ваніль до однорідної маси.

Далі просійте борошно, розпушувач та спеції. Перемішуйте до однорідності.

Вилийте у підготовлену форму для випікання хліба та випікайте в розігрітій духовці приблизно 60 хвилин. Приблизно через 30 хвилин після початку випікання перевірте корж. Якщо верх занадто швидко підрум'янюється, накрийте його фольгою, щоб запобігти підгорянню.

Після готовності вийміть корж з духовки та дайте йому охолонути у формі приблизно 15 хвилин.

Через 15 хвилин вийміть його з форми та дайте йому повністю охолонути на решітці.

Для глазурі збийте вершковий сир з цукром, потім додайте жирні вершки та продовжуйте збивати, доки вона не стане достатньо густою, щоб тримати форму.

Після того, як корж повністю охолоне, покрийте його глазур'ю.

Сирна запіканка з гарбузом

Інгредієнти

½ гарбуза (500 г)

400 г сиру

2 яйця

2 ст. л. борошна

3 ст. л. цукру

1 ч. л. ванільного цукру

дрібка солі

1 ст. л. вершкового масла

1 плитка шоколаду (опціонально та за бажанням)

Приготування

Вершкове масло одразу викладіть із холодильника, щоб воно стало кімнатної температури, і їм легко було змастити форму для запікання. Візьміть 500 г гарбуза, добре помийте та обсушіть кухонним рушником. Не зрізайте шкірку. Викладіть на деко, застелене пергаментом і запікайте в духовці за температури 180 градусів протягом 30 хвилин. Гарбуз має бути м'яким. Потім ложкою виберіть м'якуш гарбуза в миску.

Додайте до м'якоті гарбуза 400 г сиру, 2 яйця, 3 ст. л. цукру, 1 ч. л. ванільного цукру й дрібку солі. Я додав 3 ст. л. цукру, але ви можете використовувати менше, якщо у вас солодкий гарбуз або ви не любите солодку запіканку. Додайте до маси 2 ст. л. борошна. Перебийте всі інгредієнти занурювальним блендером до однорідної кремової маси.

Викладіть отриману масу у форму для запікання, змащену 1 ст. л. вершкового масла. Вибирайте будь-яку форму - вогнетривку скляну, керамічну або силіконову. Але пам'ятайте, якщо форма невелика й запіканка вийде висока, то знадобиться більше часу для її приготування. Моя запіканка заввишки 8 см.

Поставте запіканку в духовку запікатися за температури 180 градусів на 35-40 хвилин до появи рум'яної скоринки. При подачі за бажанням прикрасьте запіканку тертим шоколадом.

Джерело: gazeta.ua



Загрузка...