Як приготувати мʼятний сироп: цікавий рецепт
Щоб насолоджуватися мʼятним смаком цілий рік, господині вигадали безліч способів збереження м’яти. Один із найцікавіших та найсмачніших — це м’ятний сироп. Він стане у пригоді не лише для лимонадів і чаю, а й для коктейлів, тістечок, морозива чи домашнього квасу. Як приготувати смачний сироп розповіли на сторінці Буде смачно разом.
Цей сироп може стати вашою «чарівною паличкою» у кулінарії, кілька ложок здатні перетворити звичайний лимонад на ресторанний коктейль, а просту кашу чи млинець — на вишуканий десерт.
Інгредієнти
Приготування
-
Добре промийте мʼяту, обсушіть паперовим рушником і дрібно наріжте разом зі стеблами. Саме у стеблах міститься чимало ефірних олій.
-
Перекладіть м’яту у каструлю, засипте цукром і залийте холодною водою.
-
Поставте на середній вогонь і помішуйте, поки цукор повністю не розчиниться.
-
Коли маса закипить, всипте лимонну кислоту, вона збалансує смак і запобігатиме кристалізації сиропу.
-
Зменште вогонь і залиште суміш тихенько кипіти 4–5 хв.
-
Зніміть із вогню та процідіть сироп через марлю чи дрібне сито.
-
Гарячим розлийте у стерилізовані банки чи пляшки, закрийте кришками. Дайте охолонути та поставте у прохолодне місце. У холодильнику сироп зберігається 6–8 місяців.
Поради
-
Якщо хочете максимально природного кольору без барвника, додайте кілька листочків шпинату під час варіння, вони подарують красивий зелений відтінок.
-
Для більшої свіжості можна додати у сироп трішки лимонної чи апельсинової цедри.
-
Якщо ви полюбляєте натуральні підсолоджувачі, частину цукру можна замінити на мед (але його додають вже після варіння, у теплу рідину).
Використання
-
У таких напоях як лимонади, холодний чай, мохіто, смузі.
-
У десертах: поливати млинці, морозиво, панкейки.
-
У випічці: додавати у креми та начинки.
-
Кілька ложок у гарячий чай і ви ніби повертаєтесь у літо.