Аджика зі слив: простий рецепт смачного соусу на зиму

Аджика зі слив: простий рецепт смачного соусу на зиму

Сливи фактично універсальний фрукт — може стати основою багатьох закруток на зиму — варення, компотів, джемів і не тільки. Зі слив також варять смачні соуси. Спробуйте аджику зі слив з часником та гострим перцем — вона виходить незвичайна та ароматна. Це навіть не аджика, а більше гострий сливовий соус, який добре підходить до м'яса. 

Для соусу потрібно:  Сливи — 2 кг,  Часник — 200 г,  Перець гострий свіжий — 3-4 шт.,  Томатна паста — 2 ст. л,  Цукор — 200 г, Сіль — 2 ст.л.

Покроковий рецепт приготування:

  1. Спершу потрібно підготувати банки — простерилізувати зручним способом. Кришки прокип'ятити. 

2. Добре помити сливи, видалити кісточки, почистити часник, гострий перець помити — відрізати хвостики. Все подрібнити м'ясорубкою (використовувати насадку з найдрібнішими отворами)

3. Додати цукор, томатну пасту та сіль. Після закипання варити 20-25 хвилин на невеликому вогні, помішуючи, щоб соус не пригорів.

4. Гарячу суміш розлити в банки, закатати кришками, поставити банки на кришки під ковдру до повного охолодження.

Поради:

  Щоб соус був менш гострий можна використовувати меншу кількість перцю. За 5 хвилин до готовності можна ще раз подрібнити соус в каструлі занурювальним блендером. Так суміш буде більш однорідною. Варити більше ніж 25 хвилин не варто інакше зникне гострота.




Загрузка...