Рекорд провалився. У Нігерії жінка приготувала найбільшу у світі страву з рису, проте під час зважування зламався баняк
Нігерійська кулінарка намагалась приготувати найбільшу у світі страву з рису, щоб встановити рекорд Гіннеса, проте величезна каструля зламалася останньої миті.
Про це 14 вересня повідомило BBC. Хільда Бачі, шеф-кухарка та колишня рекордсменка Гіннеса, вирішила встановити ще один рекорд і приготувати найбільшу страву з рису джолоф у світі.
Джолоф — це тушкований у томатному соусі рис, який часто поєднують з мʼясом або морепродуктами, вважається основною стравою в кількох країнах Західної Африки.
На подію зібралось тисячі людей у нігерійському місті Лаґос. Для страви жінка використала 4000 кг рису, 500 коробок томатної пасти та 600 кг цибулі. Також до страви входило 168 кг козлятини. Все це висипали у казан обʼємом 23 000 літрів, який виготовили на замовлення.
Приготування джолофу зайняло девʼять годин, проте зважити величезний горщик так і не вдалося. Під час підіймання один його бік зігнувся, а опірні ніжки підкосилися, проте їжа не розсипалась.
Після двох невдалих спроб страву вирішили розділити на окремі порції й подати натовпу. Організатори події також збирають відеозаписи з різних камер, щоб надіслати їх до фахівців Книги рекордів Гіннеса.
«Ми [нігерійці] — велетні Африки, а джолоф — це страва, завдяки якій знають афроамериканців. Було б логічно, якби в нас був найбільший горщик рису джолоф, це було б добре для країни», — цитує медіа шеф-кухарку, яка розповіла також, що вона рік готувалась до цього дня.
Хільда Балчі у 2021 році виграла конкурс зі своєю версією рису джолоф, а у 2023 році встановила світовий рекорд кулінарного марафону — 93 години та 11 хвилин роботи.