Баклажани по-корейськи: рецепт пікантної закуски
Любителям баклажанів цей рецепт точно сподобається, оскільки готується він дуже просто, а впорається з ним навіть господиня-початківиця.
Страва виходить соковитою, смачною, а якщо ви ще й візьмете болгарський перець різного кольору, то вона буде яскравою, гарною і прикрасить будь-який святковий стіл.
Інгредієнти
баклажани2 шт.
морква1 шт.
перець болгарський2 шт.
часник3 зубки
соус соєвий1,5 ст. л.
цукор0,5 ч. л.
оцет яблучний1,5 ст. л.
коріандр мелений0,5 ч. л.
олія рослинна2 ст. л.
кунжут
сіль
-
Овочі вимийте та обсушіть.
-
Баклажани наріжте невеликими брусочками, посипте трохи сіллю, перемішайте руками та залиште на 20 хвилин.
-
Промийте їх під проточною водою, добре відтисніть та обсмажте на пательні з розігрітою олією на сильному вогні до золотистого кольору. Остудіть.
-
У перців видаліть плодоніжки, насіння і наріжте соломкою.
-
Моркву очистьте і натріть на тертці для корейської моркви.
-
Часник очистьте і пропустіть через прес.
-
Кунжут обсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору.
-
До салатника викладіть баклажани, моркву, болгарський перець і часник.
-
Влийте яблучний оцет, соєвий соус, додайте коріандр, цукор, сіль за смаком і перемішайте. Покладіть до холодильника на 2–3 години.
-
Перед подаванням посипте кунжутом.
Поради:
- Яблучний оцет можна замінити 9%-м столовим.
- Джерело: tsn.ua