Смакуємо літо в банці: як приготувати ідеальне соте з баклажанів на зиму

Смакуємо літо в банці: як приготувати ідеальне соте з баклажанів на зиму

Насичений, ароматний і ніжний - саме таким виходить соте з баклажанів, що стане справжньою зіркою вашого зимового столу. Ця консервація не просто закуска, а повноцінна страва, що смакує як холодною, так і гарячою

Як приготувати смачну закуску, розповідає посилання на допис кулінарки Resep Ayu на Facebook.

Секрети ідеального смаку

Головна особливість цієї страви - гармонійне поєднання інгредієнтів. Ніжні баклажани, соковиті помідори, солодкий перець і ароматна морква створюють неповторний букет смаків.

А щоб соте не гірчило, баклажани перед приготуванням потрібно нарізати, посолити й залишити на 20 хвилин. Сіль витягне всю гіркоту та зайву рідину, роблячи їх м'якими та ніжними.

Простий рецепт соте

Вам знадобиться:

  • баклажани - 1 кг
  • цибуля - 500 г
  • морква - 500 г
  • солодкий перець - 450 г
  • помідори - 1 кг
  • гострий перець чилі - 1 шт.
  • часник - 50 г
  • сіль, цукор, оцет 9% - по 1–2 ст. ложки
  • олія - 120 мл

Покрокове приготування:

Підготуйте овочі: наріжте цибулю, моркву, перець і помідори кубиками. Баклажани посоліть і через 20 хвилин промийте.

Тушкуйте: у великій каструлі обсмажте цибулю, потім додайте моркву. Через 3–4 хвилини викладіть баклажани, солодкий і гострий перець. Тушкуйте під кришкою приблизно 12 хвилин.

Додайте помідори: висипте помідори, перемішайте та тушкуйте ще 5 хвилин.

Завершення: додайте часник, сіль, цукор та оцет. Тушкуйте ще 2 хвилини.

Гаряче соте розкладіть у стерильні банки, закрийте кришками та стерилізуйте 10 хвилин. Потім щільно закрутіть, переверніть догори дном і укрийте ковдрою до повного охолодження. Цей спосіб забезпечить довготривале зберігання вашої заготовки.

Джерело: www.rbc.ua



Загрузка...