Смачні та бюджетні цукати з перерослих кабачків: легкий рецепт

Смачні та бюджетні цукати з перерослих кабачків: легкий рецепт

Хочете ласувати солодким без шкоди для фігури? Цукати з кабачків - простий і смачний спосіб перетворити звичайний овоч на десерт, який можна зберігати цілий рік.

Про це повідомляє 

".

Цукати з кабачків: простий рецепт

Інгредієнти:

  • кабачки - 1 кг
  • цукор - 200 г
  • лимон - 1 шт.
  • вода - 500 мл

Спосіб приготування

Кабачки помийте, очистіть від шкірки і насіння. Наріжте тонкими смужками або кубиками, приблизно 1-1,5 см товщиною.

Натріть цедру лимона і вичавіть сік. Вкиньте все в каструлю і влийте воду. Доведіть до кипіння та вимкніть вогонь. Зробіть так два рази.

Смачні та бюджетні цукати з перерослих кабачків: легкий рецептПриготування цукатів з кабачка (фото: кадр з відео)

Охолодіть кабачки та процідіть через друшляк.

Смачні та бюджетні цукати з перерослих кабачків: легкий рецептРецепт цукатів з кабачка (фото: кадр з відео)

Розкладіть кабачки на решітці аерогрилю в один шар, щоб шматочки не торкалися один одного. Встановіть температуру 80-90°C. Сушіть 3-4 години, періодично перевіряючи та перевертаючи шматочки для рівномірного висихання.

Цукати мають стати прозорими та пружними. Зберігайте в сухій скляній банці або герметичному контейнері. Термін зберігання - до 3-4 місяців.



Загрузка...