Смачні та бюджетні цукати з перерослих кабачків: легкий рецепт
Хочете ласувати солодким без шкоди для фігури? Цукати з кабачків - простий і смачний спосіб перетворити звичайний овоч на десерт, який можна зберігати цілий рік.
Про це повідомляє
".Цукати з кабачків: простий рецепт
Інгредієнти:
- кабачки - 1 кг
- цукор - 200 г
- лимон - 1 шт.
- вода - 500 мл
Спосіб приготування
Кабачки помийте, очистіть від шкірки і насіння. Наріжте тонкими смужками або кубиками, приблизно 1-1,5 см товщиною.
Натріть цедру лимона і вичавіть сік. Вкиньте все в каструлю і влийте воду. Доведіть до кипіння та вимкніть вогонь. Зробіть так два рази.
Приготування цукатів з кабачка (фото: кадр з відео)
Охолодіть кабачки та процідіть через друшляк.
Рецепт цукатів з кабачка (фото: кадр з відео)
Розкладіть кабачки на решітці аерогрилю в один шар, щоб шматочки не торкалися один одного. Встановіть температуру 80-90°C. Сушіть 3-4 години, періодично перевіряючи та перевертаючи шматочки для рівномірного висихання.
Цукати мають стати прозорими та пружними. Зберігайте в сухій скляній банці або герметичному контейнері. Термін зберігання - до 3-4 місяців.