Традиційна карпатська юшка з грибів: аромат та смак здивують усіх
Карпатська грибна юшка - традиційна страва, яку готують із лісових грибів, овочів та ароматних спецій. У новому рецепті детально розказано, як варити бульйон і поєднувати інгредієнти, щоб отримати насичений смак і неповторний аромат.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогера Алекса Міля.
Рецепт карпатської грибної юшки
Знадобляться такі інгредієнти:
- картопля - 900 г
- м'ясо - 350 г
- сушені білі гриби - 100 г (або 400-500 г сирих)
- олії - 40 г
- цибуля - 150 г
- морква - 200 г
- борошно - 1,5 ст.л
- сметана - 300 г
- вода - 1,5-2 л
- плавлений сирок
- сіль, перець, паприка
Загальний час приготування - 50 хв.
Спосіб приготування
Залийте окропом сушені гриби та лишіть на 30 хв. В каструлю вкиньте нарізану картоплю, м’ясо, залийте водою і ставте варитись.
Злийте з грибів воду, наріжте і обсмажте на 1 ст.л олії близько 5 хв. Перекиньте гриби в каструлю та не забудьте зняти піну в процесі приготування.
Влийте в сковорідку олію та обсмажте 4 хв цибулю. Додайте дрібно натерту моркву і перемішуючи смажте 5 хв.
В сковорідку вкиньте борошно, влийте олію та ретельно вимішайте. Перемішайте разом з цибулею і морквою.
Додайте сметану, сіль, перець та паприку. Якщо виходить дуже густим - влийте з супу 1-2 черпаки води. Додайте плавлений сирок і ретельно вимішуйте до однорідності.
Приготування карпатської грибної юшки(фото: кадр з відео)
Перекиньте до супу, вимішайте та варіть ще 5-7 хв.