Традиційна карпатська юшка з грибів: аромат та смак здивують усіх

Традиційна карпатська юшка з грибів: аромат та смак здивують усіх

Карпатська грибна юшка - традиційна страва, яку готують із лісових грибів, овочів та ароматних спецій. У новому рецепті детально розказано, як варити бульйон і поєднувати інгредієнти, щоб отримати насичений смак і неповторний аромат.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Instagram-сторінку фудблогера Алекса Міля.

Рецепт карпатської грибної юшки

Знадобляться такі інгредієнти:

  • картопля - 900 г
  • м'ясо - 350 г
  • сушені білі гриби - 100 г (або 400-500 г сирих)
  • олії - 40 г
  • цибуля - 150 г
  • морква - 200 г
  • борошно - 1,5 ст.л
  • сметана - 300 г
  • вода - 1,5-2 л
  • плавлений сирок
  • сіль, перець, паприка

Загальний час приготування - 50 хв.

Спосіб приготування

Залийте окропом сушені гриби та лишіть на 30 хв. В каструлю вкиньте нарізану картоплю, м’ясо, залийте водою і ставте варитись.

Злийте з грибів воду, наріжте і обсмажте на 1 ст.л олії близько 5 хв. Перекиньте гриби в каструлю та не забудьте зняти піну в процесі приготування.

Влийте в сковорідку олію та обсмажте 4 хв цибулю. Додайте дрібно натерту моркву і перемішуючи смажте 5 хв.

В сковорідку вкиньте борошно, влийте олію та ретельно вимішайте. Перемішайте разом з цибулею і морквою.

Додайте сметану, сіль, перець та паприку. Якщо виходить дуже густим - влийте з супу 1-2 черпаки води. Додайте плавлений сирок і ретельно вимішуйте до однорідності.

Традиційна карпатська юшка з грибів: аромат та смак здивують усіх

Приготування карпатської грибної юшки(фото: кадр з відео)

Перекиньте до супу, вимішайте та варіть ще 5-7 хв.



Загрузка...