Лише кефір, яйця і баночка тунця — і смачний пиріг вже на вашому столі!

Лише кефір, яйця і баночка тунця — і смачний пиріг вже на вашому столі!

Консервований тунець може бути гарним доповненням до заливного пирога, начинку якого роблять з додаванням картоплі та цибулі. Втім, і сам тунець використовують у якості начинки з мінімум інгредієнтів.

Рецептом простого заливного пирога на кефірі з тунцем, який може бути як закускою, так і подаватися до чаю, ділиться ресурс noviydoctor.com.

Інгредієнти:

Для начинки:

  • Тунець у власному соці — 1 банка;
  • Яйця — 3 штуки;
  • Зелена цибуля;
  • Свіжа петрушка;
  • Сіль за смаком.

Для тіста: 

  • Кефір — 300 мл;
  • Яйця — 2 штуки;
  • Рослинна олія — 2 ст. л.;
  • Щіпка солі;
  • Сода — 1 ч. л.;
  • Борошно — 200 г.

Приготування:

  • Для начинки варені яйця нарізати кубиками та змішати з тунцем, видаливши зайву рідину. Додати подрібнену зелень та сіль. Перемішати.
  • Для тіста змішати кефір, яйця, олію, сіль та соду, поступово додаючи просіяне борошно. Вимішити до однорідної маси. Тісто має бути як густа сметана.
  • Половину тіста вилити у змащену маслом форму, зверху викласти начинку та залити другу половину тіста.
  • За бажанням пиріг можна посипати кунжутом. Випікати у духовці близько 30 хвилин при 180 градусах.

Автори рецепту стверджують, що заливний пиріг з тунцем смакує як теплим, так і холодним.

Джерело: fakty.ua

 



Загрузка...