Лише кефір, яйця і баночка тунця — і смачний пиріг вже на вашому столі!
Cегодня в 11:26
Консервований тунець може бути гарним доповненням до заливного пирога, начинку якого роблять з додаванням картоплі та цибулі. Втім, і сам тунець використовують у якості начинки з мінімум інгредієнтів.
Рецептом простого заливного пирога на кефірі з тунцем, який може бути як закускою, так і подаватися до чаю, ділиться ресурс noviydoctor.com.
Інгредієнти:
Для начинки:
- Тунець у власному соці — 1 банка;
- Яйця — 3 штуки;
- Зелена цибуля;
- Свіжа петрушка;
- Сіль за смаком.
Для тіста:
- Кефір — 300 мл;
- Яйця — 2 штуки;
- Рослинна олія — 2 ст. л.;
- Щіпка солі;
- Сода — 1 ч. л.;
- Борошно — 200 г.
Приготування:
- Для начинки варені яйця нарізати кубиками та змішати з тунцем, видаливши зайву рідину. Додати подрібнену зелень та сіль. Перемішати.
- Для тіста змішати кефір, яйця, олію, сіль та соду, поступово додаючи просіяне борошно. Вимішити до однорідної маси. Тісто має бути як густа сметана.
- Половину тіста вилити у змащену маслом форму, зверху викласти начинку та залити другу половину тіста.
- За бажанням пиріг можна посипати кунжутом. Випікати у духовці близько 30 хвилин при 180 градусах.
Автори рецепту стверджують, що заливний пиріг з тунцем смакує як теплим, так і холодним.
Загрузка...